Betörő testvérpárt fogtak a rendőrök

bűnügy
2020 január 24., 12:19

Százmillió forintnál is nagyobb értékben zsákmányolt készpénzt és ingóságokat egy betörő testvérpár a Somogy megyei rendőrök gyanúja szerint. A 36 és 43 éves gyanúsítottak kilétére egy december végi balatonlellei és balatonszemesi betörés után derült fény.

A rendőrök szerint a Pest megyei illetőségű testvérpár jó anyagi körülmények között élő emberek otthonait fosztogatta a háziak távollétében.

A hatóságok nyolc helyszínen tartottak házkutatásokat, ezek során luxusórákat, ékszereket, aranytollat, érmegyűjteményt és még egy nagy értékű lopott gépjárművet is találtak.

A tolvajok borssal szórták meg és sárral kenték össze az ellopott luxusautót, hogy eltüntessék a nyomaikat.
photo_camera A tolvajok borssal szórták meg és sárral kenték össze az ellopott luxusautót, hogy eltüntessék a nyomaikat. Fotó: Magyar Rendőrség - közkincs,

A gyanúsítottak igyekeztek eltüntetni a nyomaikat, a lopott kocsi utasterét ezért például borssal szórták be és sárral összekenték. De azonosításukhoz mégis az egyik tetthelyen talált anyagmaradványokból nyert DNS, a cipőik lenyomata és a biztonsági kamera felvétele segítette.

A két férfit nagyobb és jelentős értékre dologi erőszakkal elkövetett lopással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat. A rendőrség emellett folytatja a nyomozást, hogy feltárja, pontosan hány helyen, hány ember sérelmére követtek el betöréseket, ezért várják a további sértettek jelentkezését. (Via MTI)