„Petike, kiengedtem egy oroszlánt, a Lilikét, bazmeg”

ÁLLAT
2020 június 01., 16:41

Az Oroszlánszívű R nevű felhasználó május 25-én töltötte fel a Youtube-ra a Veresegyházi Medveotthonban még decemberben rögzített háromperces videót, amin egy Lili nevű nőstényoroszlánt próbál valaki magához csalogatni valaki. A felvétel aznap készült, amikor az otthon egyik oroszlánja kiszökött a kifutóból. A videó alapján emberi mulasztás miatt szökhetett meg Lilike.

link Forrás

„– Ba... tényleg, hogy a gecibe jöhetett ki egy...
– Én basztam el, én. Rossz ajtót nyitottam ki, bazmeg!”

Ez a párbeszéd hangzik el 2:40-nél a felvétel készítője és egy, a felvételen csak nyaktól lefele látszó alak között, aki távozóban telefonálni kezd, így az is hallható, ahogy egy ismerősét tájékoztatja a történtekről: „Petike, kiengedtem egy oroszlánt, a Lilikét, bazmeg...”

Ezen a ponton a felvétel készítőjének, akinek a korábban elhangzottak alapján valamilyen okból sérült a lába, eszébe jut, hogy mi lehet a másik oroszlánnal. „Reméljük csak egy” – hangzik el a háttérben, amire a videó készítője kiabálni kezd. „De akkor menj már... Bálint! Menj már oda, zárd már be a Zeuszt akkor. Nézd meg, hogy Zeusz benn van-e” – mondja, amire a társa azt feleli, „te hülye vagy!”

A gondozók csirkemellel próbálták becsalogatni az állatot a kifutójába.

Decemberben, amikor az eset történt, a Medveotthon állatokért felelő igazgatója, Kuli Bálint azt mondta, hogy az oroszlán csak a látógatók elől elzárt területre ment ki. (Via 24.hu)