Közeledünk az őszhöz, ami azt jelenti, hogy az Apple idén bemutatott operációs rendszerei és szolgáltatásai élesbe kerülnek hamarosan, köztük az Apple TV +, amivel show-kat és filmeket, valamint az Arcade, amivel játékokat érünk el korlátlanul, reklámok nélkül, havidíjért cserébe. Eddig nem tudtuk, hogy ezek a nálunk is elérhető szolgáltatások mennyibe is kerülnek majd, de most már szinte biztosnak látszik az ár.

Mi is az Arcade? Egy játékelőfizetés, amivel kábé 100 exkluzív, csak az Arcade-ra fejlesztett játékot érünk el, és játszhatunk velük Macen, TV-n vagy iOS-en (ahol abbahagyod az egyik eszközön, ott folytatod a másikon). Itt találjátok a legjobb címek bemutató videóit.

ke_pernyo_foto_2019-08-21_8_01_47.png

Egy promóüzenetet találtak a 9to5Mac-esek, amiből kiderült, hogy a szolgáltatás 4,99 dollár lesz, egy hónapos ingyenes tesztidőszakkal. Ezzel elérhetőek a játékok mindenkinek, akiket a Family Sharing-en belül felvettünk, összesen maximum 6 főig. A játékok letölthetőek, internetkapcsolat nélkül is játszhatóak.

Mi az Apple TV +? Az Apple exkluzív műsorainak lelőhelye, ahol szintén havidíjért elérhetőek a show-k, sorozatok, filmek. Ezzel kapcsolatban a 9,99 dollár merült fel lehetséges havidíjként, ami a Disney+ 6,99 dollárja fölé lő, inkább a Hulu és Netflix árait célozza meg.

Személy szerint én, ha meghallom, hogy egy műsort az Apple fizetett, rögtön elmegy a kedvem tőle. Olyasmi az Apple, mint a Disney: úgy direktben nem látszik, hogy cenzúrázna, egyszerűen csak olyan műsorok jelennek meg nála, amik olyan

borzasztóan kedvesek, még akkor is, ha mondjuk szenvedésről szólnak.

Aztán ne legyen igazam.

Hogy a fenti árak mit jelentenek forintban, nem tudni. Az Apple Music, amit a cég 9,99 dolláros és diákoknak 4,99 dolláros áron ad odakint, itthon 1490 és 699 forintot kóstálnak, de ez a félár leginkább a konkurenciának köszönhető. Simán lehet, hogy a fenti két szolgáltatásnál már kétszeres szorzóval kell majd számolni, 2990 és 1490-es árakon.

Mindkét szolgáltatásnak van magyar nyelvű aloldala, így biztosra vehetjük, hogy nem maradunk ki az előfizetési lehetőségből.