Bár az Infiniti nemrégiben jelentette be az európai piacról történő visszavonulását, a Nissan luxusmárkáját véletlenül sem kell temetni, a japánok ugyanis pénzt és energiát nem kímélve, gőzerővel dolgoznak a jövőbeli modelleken, illetve márkaarculaton.

Már jól tudjuk: teljes szemlélet- és formanyelv-váltás előtt áll a márka, amely sorra mutatja be az izgalmas tanulmányautókat. Alig 3 hónapja írtunk a Detroiti Autószalonon leleplezett QX Inspiration luxus SUV-ról, a napokban zajló Sanghaji Autószalonon pedig máris lekerült a lepel a gyönyörű Qs Inspiration sportos luxusszedánról. Természetesen ezúttal is egy tisztán elektromos négykerekűről beszélhetünk, ami a QX Inspiration újításait örökölte, még kívánatosabb formában.

Annyi bizonyos, hogy bátorságból és fantáziából nem volt hiány az Infiniti Qs Inspiration tervezésekor – galéria

Az Infiniti nem nyilatkozott arról, hogy az aktuális palettáról mely modell utódját tisztelhetjük a Qs Inspiration képében, de nem is ez a lényeg, hanem a jövőbeli formavilág előrevetítése; magyarul akár a Q50, akár a Q70 utódjáról lesz szó, hasonló formajegyekre számíthatunk. Az Infiniti eddig is teljesen egyedi formanyelvéről volt híres, és nagyon úgy néz ki, hogy a japánok a jövőben is meg fogják tartani ezt a márkaértéket.

A Qs Inspiration minden irányból agresszív, dögös, sportos és letisztult – annyi bizonyos, hogy amennyiben az Infiniti bevállalja majd a szériagyártásban is ezeket a formákat, garantáltan szép jövő elé néznek a japánok, hiszen már pusztán a dizájn is el fogja adni a terméket.

Ez az autó már objektíven is gyönyörű... – galéria

Egyedi részletekből nincs hiány, érdemes hát elmerülni kicsit a galéria fotóiban: nézzék csak meg a tetőt, az egyedi keréktárcsákat, az igényes lámpatesteket, a tükröket helyettesítő kamerákat – gyakorlatilag minden porcikáját tekintve egy iparművészeti remekműnek titulálható az autó. És minden bizonnyal nem lesz gond a műszaki tartalom fejlettségével sem.

A hajtáslánccal kapcsolatban azon kívül egyelőre sajnos nem adott ki információt a gyártó, hogy egy fejlett, erős elektromos hajtást tudhat lemezei alatt a modell. Persze a tanulmány meglehetősen elrugaszkodott a sorozatgyártás kőkemény realitásától (persze mi örülnénk a legjobban annak, ha nem lesz igazunk), cserébe viszont tele van jó ötletekkel.

A beltér olyan, mintha egy ötcsillagos hotelszoba lenne – galéria

A belső tér, amiben négy darab mívesen kimunkált fotelt találunk, olyan, mintha egy modern ötcsillagos hotelben lennénk. A tető hangulatos árnyékolója már önmagában megteremti a pozitív atmoszférát, amelyet éjjel hívogatóan meleg LED-fények hoznak el. A szép szürke szövetbelső mellett a Qs Inspiration hangsúlyos motívuma a középen végigfutó konzol. Elöl a mai divatnak megfelelően kijelzők tömkelegét találjuk.

Tekintettel arra, hogy mind a korábbi QX Inspiration SUV, mind pedig a mostani Qs Inspiration sportszedán koncepciófázisban van, nehéz megjósolni, hogy az Infiniti végül mit fog mindebből átültetni a szériagyártásba, de remélhetőleg nem dolgoznak feleslegesen a tanulmányokkal. Bízunk benne, hogy a gyártó számos megoldást átemel majd a szériamodellekbe, és ha így lesz, a fényes jövő borítékolható. Apropó: az elektromos modellekkel visszatér majd a márka Európába.

Az előző Infiniti tanulmány, vagyis a QX Inspiration SUV is nagyon érdekes és egyedi – galéria