A Mazda nagy erőkkel készül első nagyszériás elektromos modelljének bemutatójára, ami október 23-án, tehát alig több mint egy hét múlva lesz esedékes. Ennek örömére az első ízelítő videót is megosztották a japánok, amin ugyan középpontban inkább a felhasznált anyagok vannak, azért egy rövidke pillanatra az utastérbe is kapunk némi betekintést.

A valóban igen rövid kisfilm lényege, hogy a környezetvédelmet szem előtt tartó modell utastere jó részt „fenntartható” anyagokból épül majd fel, ami valószínűleg újrahasznosított, környezetbarát matériákat takar. A képeken néhány fel is villan ezek közül, és az is jól látszik, hogy ezek modern, egyedi hatást keltenek majd.

Mutatósak lesznek a környezetbarát anyagok

A lényeg azonban a kisfilm végén látható, amikor a középkonzol aljáról láthatunk egy képet: a modern váltó-előválasztó kar mellett a Mazdától megszokott forgókapcsolókat is felfedezhetjük, és a lebegő hatásúnak tűnő formák mellett a fekete betétek és a fémek használata is szembetűnő. Ugyan egészen pontosan nem látszik, de nagyon úgy tűnik, hogy a váltó mögött rögtön egy méretes érintőképernyőt találunk majd, így fizikai kezelőszervekből valószínűleg nem sok lesz.

Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen felépítésű autót várhatunk, de a legnagyobb esély egy kompakt méretű crossoverre mutatkozik, amely – bár nyilván a Mazda által már régóta használt KODO formanyelven belül – egyedi megjelenést kap majd. Leginkább arra lehetünk kíváncsiak, hogy a japánok autóinak egyik jellegzetességének mondható méretes hűtőrácsot hogyan valósítják majd meg egy villanyautónál, aminél nincs szükség a légellenállást egyébként rontó elemre.

Korábban egy CX-30 prototípus lemezei alatt már bemutatták a hajtásláncot is, amely 143 lóerőt és 265 Nm-es csúcsnyomatékot biztosított, míg az energia tárolásáról egy 35,5 kWh-s akku gondoskodott. Ezek az értékek a legmodernebb elektromos modellekkel összevetve inkább átlag alattiak, de később akár erősebb, nagyobb akkuval szerelt változat is érkezhet. Alig több mint egy hét múlva azonban erre is fény derülhet majd.