A PSA és az FCA csoport házassága alaposan felkavarhatja az autóipart és persze az állóvizet is azoknál a márkáknál, akik saját erőből nem tudták maximálisan felpörgetni az innovációjukat. Az Alfa Romeo ilyen: az imádnivaló vezethetőségű Giulia és Stelvio óta nem jelentkeztek újdonsággal, de a legfrissebb hírek szerint ez az idén változik.

Egy olasz magazin szerint június 24-én lesz a premierje a következő vadonatúj Alfa Romeo modellnek, amelyről nekünk rögtön a Tonale ugrik be. Bár az első szivárogtatások szerint az új kompakt SUV nem lesz olyan látványos, mint az őt ihlető tanulmány, de kétségkívül érdekesnek ígérkezik. De ez csak a kezdet.

Érkezhet a Tonale is elsőként, de jön a Giulia és a Stelvio tényleges frissítése, és már csőre van töltve az első PSA-féle Alfa is

A belső tér megújulása után pedig az idei év végén megtörténhet a Giulia és a Stelvio láncfelvarrása, de ennél is érdekesebb premierre is számíthatunk. Ugyanis jön az első PSA-alapú Alfa Romeo, amely az addigra valószínűleg búcsúzó Giluetta helyett lesz a márka új belépő modellje. Ez pedig mi más is lehetne, mint egy manapság divatos SUV? Az EMP2-es Peugeot-platforma épülő újdonság a Tonale alá sorol méretben és konnektoros hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. Néhány forrás még az idei évre teszi a premiert, mi ezt azért még fenntartásokkal kezelnénk, mindenesetre úgy tűnik, nagyon gyorsan megpróbálkoznak a szinergia beindításával az FCA-PSA házasságban, a közös gyerekek pedig csak úgy záporoznak majd.