Címkék: 2017 | EuroNCAP | Nissan Micra | törésteszt

2017. június 10. szombat, 09:33

 

A vadonatúj Micra négycsillagos biztonsági minősítést kapott a Euro NCAP-tól, a további intelligens vezetéstámogató rendszerekkel is felszerelt változatok pedig ötcsillagos eredményt értek el.

 

 Az új Micra tesztelése már az Euro NCAP új rendszerében történt, ahol az autó két felszereltségében eltérő változatát is tesztelik, és ezen típusok két külön eredményt kapnak.

Az alapfelszereltségi szinthez is választható biztonsági csomaggal rendelkező új Nissan Micra négycsillagos eredményt ért el. Azonban a magasabb felszereltségi szintek biztonsági funkciót is tartalmazó változat már a maximálisan elérhető ötcsillagos minősítést kapta.



Az autó két változata által elért eredmények közötti különbséget a vezetéstámogató rendszerek eltérései okozzák.

Új Nissan Micra esetén már lehetőség van olyan biztonsági csomag választására, amelyben elérhető az Intelligens Vészfékezési Asszisztens (IEB), ez az intelligens vezetéstámogató technológia képes észlelni az elöl haladó lassító vagy megálló járműveket és automatikusan működteti a fékeket.

A sebességkülönbség függvényében képes elkerülni az ütközést vagy csökkenteni annak erősségét. E rendszernek köszönhetően a vezetéstámogató kategória eredménye – a felnőtt utasok védelme, gyermek utasok védelme és a gyalogosvédelem kategóriában elért eredményekkel együtt – elegendő volt a négycsillagos összesített értékelés megszerzéséhez.

Azonban az új Micrához elérhető Biztonsági Csomag Plus is, mely választható extra. Ebben a csomagban az IEB már gyalogosfelismerő rendszert is kap, illetve rendelkezésre áll az Intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés (ILI), mely most először érhető el a B-csapotthátú szegmensben.

Ha az ILI működésbe lép – például, ha az autó átlépi az út felezővonalát – a kormánykerék finoman rezegni kezd. Ekkor az autó fékjei – egymástól függetlenül, a szükséges irányváltásnak megfelelően – automatikusan működésbe lépnek, hogy finoman visszatereljék az autót a sávjába.

Abban a tesztben, ahol az Euro NCAP figyelembe vette ezt, a Biztonsági Csomag Plust a legmagasabb értékelést kapta a vezetéstámogató rendszerek kategóriájában, és így az új Micra megkapta a legmagasabb, ötcsillagos minősítést.

Minden Micrához alapfelszereltség a hat légzsák, a biztonsági öv figyelmeztetés, illetve elől az állítható magasságú biztonsági övek. A gyermekek lehető legnagyobb védelme érdekében a Micra az első utasülésen is lehetővé teszi az ISOFIX rendszerű gyermekülések használatát.

A további biztonsági rendszerek között megtalálható a blokkolásgátló fékrendszer és a visszagurulás-gátló is. A jármű fel van szerelve sebességhatárolóval, automatikus vészvillogóval és keréknyomás ellenőrző rendszerrel.

Philippe Saillard, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke a következőket mondta el a hír kapcsán: „A vadonatúj Micra alapváltozata kiváló, négycsillagos értékelést kapott, a további biztonsági rendszerekkel felszerelt változat a maximális öt csillagot kapta. Ez a lehető legjobb eredmény, és a Nissan Intelligens Mobilitás technológiái – melyek némelyike először érhető el a szegmensben – jelentik az autó sikerének kulcsát.”

Philippe Saillard még hozzátette: „Kifejező formaterve, felemelő utastere és magabiztos vezetési élménye mellett, most egy újabb nagyszerű érvünk van a vadonatúj Nissan Micra mellett.”


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER