2017. augusztus 05. szombat, 11:43

 

Adrienn meghívást kapott a Kínai kamion verseny sorozat 2 futamára az egyik legismertebb helyi csapattól. Első kamionversenyén Adrienn nyerte a hétvége legjobb női versenyzője különdíját.

 

A hosszú utazást követően, néhány tesztkör és időmérő megtételére nyílt lehetősége Adrinak, melyeken körről körre gyorsulva ismerkedett a technikával.
Volt is mit megismerni, mivel ezek a járművek a mi általunk ismert verseny kamionokhoz képest lényegesen különböznek. Érdemes tudni, hogy a kínai kamionsport egy erőteljes és dinamikus fejlődésen megy át jelenleg is, melyhez nem mellékesen például a mi csapatunktól is kértek fejlesztési tanácsokat és műszaki ötleteket.
Lényegesen kevesebb műszaki és aerodinamikai átalakításon esnek át ezek a vasparipák, de ez is a sajátossága ennek az igen népszerű sportnak errefelé.




(És csak, hogy érzékeltessük a "népszerű" szó jelentését kínai módra. A versenyeket 15 TV csatorna közvetíti és közel 55Millió néző(!!!) követi nyomon az eseményeket. Ezek európai mércével felfoghatatlan számok.)
De térjünk vissza a technikai háttérre. A szabályzat szerinti széria, vagyis utcai gumik, melyeket használnak, minden kanyarban lehetőséget adnak a pilótáknak, hogy szinte lapjával forduljanak, amit Adri is igen érdekesnek és szórakoztatónak talált, bár egyúttal lényegesen nagyobb figyelmet igényel ez a nehezítés.
Az első versenyt követően máris dobogóra állhatott, mint a legsikeresebb napot záró csapat tagja, melyhez Ő is hozzájárult egy kiválónak mondható 11. hellyel.
 
Sajnos a következő futamon azonban nem sikerült elindulnia egy komoly technikai hiba miatt, így be kellett érnie csapatunknak az előzőekben szerzett eredménnyel és tapasztalatokkal.
Nem mellesleg Adri nyerte a hétvége legjobb női versenyzője különdíját is.
 
"Elképesztően izgalmas és élményekben gazdag verseny hétvégén vagyok túl - mondta Vogel Adri.
Minden pillanatát élveztem a "kis kiruccanásomnak", ebbe a minden szempontból másik világba.
Maga a kamion versenyzés is egy különlegesség az életemben, de hogy mindezt a világ másik felén tehetem és tehettem az szinte felfoghatatlan.
Egy teljesen más kultúrális környezetben, ahol szinte hősként tekintettek rám és versenyző társaimra, ahol a rajongás és tisztelet olyan fokát tapasztalhattam meg amit idehaza elképzelni sem tudunk.
Rendkívüli embereket ismerhettem meg, akik bár leginkább a saját nyelvükön próbáltak segíteni, támogatni engem, de mindezt olyan szeretettel és odaadással, hogy nem okozott gondot a nyelvi különbözőségünk.
Hamarosan ismét visszautazom Kínába egy újabb futamra és remélem hasonlóan érdekes élményeket oszthatok meg követőimmel.
Borzasztóan hálás vagyok mindenkinek aki hozzájárult ehhez a lehetőséghez és külön köszönöm az OXXO Racing Team támogatását és hathatós segítségét a kamion versenyzés világában tett kirándulásomhoz."
 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER