Címkék: Honda | Honda Jazz

2017. augusztus 14. hétfő, 14:00

 

A legújabb Honda Jazzt már jóval a 2017-es Frankfurti Autószalon előtt megcsodálhatja a nagyközönség. Igazi szenzáció - a még látványosabb megjelenés és belső kialakítás mellett -, hogy a típus Európában most először rendelhető 1,5 literes, 130 lóerős (96 kW) i-VTEC benzinmotorral.

 

A Jazz külső stílusjegyeinek változásai összhangban állnak a Honda termékpalettájának új arculatával, itt is visszaköszön a jellegzetes „Solid Wing Face”, azaz a markáns hűtőrács és fényszóró. Mindez kiegészül első lökhárító élei mentén futó, feltűnő légbeömlőkkel, míg hátul a lökhárító keskenyebb nyílásait egy fényes, fekete, műanyag betét köti össze a trapézalakú alsó elemmel. Mindezt megkoronázza a vadonatúj „Skyride Blue” (metál égszínkék) fényezés, mely még jobban kiemeli a szemet gyönyörködtető formát.



A Honda 130 lóerős teljesítményű négyhengerese egyszerre erős és takarékos, s nem mellékesen megfelel az Euro6 környezetvédelmi norma előírásainak. Üzemanyag-fogyasztása 5,4 l/100 km, szén-dioxid-kibocsátása pedig – a továbbfejlesztett, még spontánabb és harmonikusabb gyorsítást garantáló, automatikus CVT-erőátvitellel - 124 g/km.

A 130 lóerős hajtómű az új Dynamic felszereltségi csomag részeként rendelhető, ami számos karosszériaelemet is tartalmaz, úgymint az első lökhárító alatti - feltűnő, piros betéttel díszített - karcsú légterelő, valamint a tagolt diffúzor. A Dynamic csomag ezen túlmenően magában foglalja a hátsó légterelőt, LED-fényszórókat, ködlámpákat, sportos küszöbborításokat, valamint a csillogó feketére fényezett könnyűfém felniket 185/55 R16 méretű abroncsokkal. Utasterében az egyedi, csíkos mintázatú kárpit, valamint a bőrborítású, narancssárga cérnával varrt kormány és váltógomb utal a gazdagabb felszereltségre.



 
Az új Honda Jazz megőrizte elődei rendkívüli sokoldalúságát, no meg a kategóriaelső helykínálatot, kiegészítve a 345 literes, s lehajtott hátsó ülésekkel egészen 897 literig bővíthető csomagtérrel. Utastere – a Mágikus Ülésrendszernek köszönhetően – szabadon átformálható, a 60/40 arányban osztható ülések is hozzájárulnak, hogy akár 2480 mm hosszú és 1280 mm magas tárgyak is szállíthatók legyenek a Jazzben.

A modell alapfelszereltségének része a sebességtartó automatika, a fűtött ülések, a sötétedéskor bekapcsoló fényszórók, valamint a biztonságot fokozó City-Brake vészfékezőrendszer is. A magasabb felszereltségi csomagok részeként elérhetők olyan kiegészítők, mint például a hétcolos képátlójú Honda Connect információs és szórakoztatóközpont, a parkolást segítő beépített kamera, a kulcsnélküli nyitás és indítás, valamint az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer, a Sávtartó Asszisztens, illetve a Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer.

A fenti, 1.5-ös hajtómű mellett az 1.3 literes, 102 lóerős i-VTEC is társítható - a Dynamic felszereltség kivételével – bármelyik Honda Jazzhez.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER