Címkék: Emil Frey | GT3 | Lexus RC F

2018. március 31. szombat, 19:29

 

Az  Emil Frey Lexus Team hiba nélkül tesztelte a Lexus RC F GT3 versenyautót: a hivatalos tesztnapra a Blancpain GT versenysorozat egész mezőnye összegyűlt, így a Paul Ricard paddockjában a Lexus volt az egyik legnagyobb látványosság.

 

Az Emil Frey Lexus Racing sikeresen mutatkozott be a Blancpain GT versenysorozat hivatalos tesztnapján. A svájci csapat két, műszakilag kifogástalan tesztnapot teljesített egyik Lexus RC F GT3 gépével a dél-franciaországi Paul Ricard pályán, így mindenki jó hangulatban tekint az idei szezon elé. Az első nagy seregszemlén összesen 45 versenyautó vett részt, és a GT3-as gépek közt a Lexus jelentette az egyik legnagyobb látványosságot a paddockban. A 114-es rajtszámú Lexust Christian Klien (Ausztria), Marco Seefried (Németország) és Markus Palttala (Finnország) tesztelte. A száraz pálya fölött gyönyörűen szikrázott a napfény, így minden ideális volt az autó kipróbálásához, többek közt a 2018-as évadban használt új Pirelli gumikkal való ismerkedéshez.



„A teszt remekül sikerült, és semmilyen technikai probléma nem akadályozta a munkát.” - fogalmaz Hannes Gautschi, az Emil Frey Lexus Racing műszaki koordinátora. „Ez a két nap főleg arra szolgált, hogy pilótáink még alaposabban kitapasztalják a Lexus viselkedését, és hogy tovább finomíthassuk az autó beállításait. A próbák már csak azért is értékesnek bizonyultak, mert a pálya nemrégiben teljesen új burkolatot kapott, és három kanyart is átszabtak egy kicsit. A tapadás jelentős mértékben nőtt, ami a köridőkben is megmutatkozott; mi például 3,5 másodperccel jobb időt futottunk, mint tavaly.”

Az Emil Frey Lexus Racing tavaly már rajthoz állt egyszer a Paul Ricard pályán, amikor egyetlen futam erejéig részt vett az International GT Open bajnokságban. A csapat most értékes információkkal gazdagodott a változtatásokkal kapcsolatban, így jobban fel tudnak készülni a 2018. június 1-én és 2-án megrendezendő versenyre.

„Mindent összevetve nagyon elégedettek vagyunk mindkét tesztnap eredményével.” – avat be Lorenz Frey, aki idén minden energiáját a csapatfőnöki teendőknek szenteli, vagyis nem fog versenyezni. „Más pályákon is végeztünk már teszteket, és a pilóták nagyon pozitív visszajelzéseket adtak az autóról. Ez a gép egyenletes teljesítményt nyújt és rendkívül megbízható, ezért a tesztprogramunk a tervek szerint halad. Már nagyon várjuk a szezont, mert meggyőződésünk, hogy jók az autóink és a pilótáink, vagyis sikeres évadra számíthatunk.”

A mostani volt az Emil Frey Lexus Racing utolsó tesztnapja, mielőtt a csapat április 6-án rajthoz áll a belgiumi Zolderben.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER