Címkék: Hakan Samuelsson | sportszedán | Volvo Cars

2018. június 20. szerda, 21:01

 

A prémium autókat gyártó Volvo Cars a mai napon mutatja be az új S60-as sportszedánt – egyidőben a vállalat első egyesült államokbeli gyártólétesítményének ünnepélyes megnyitásával. 

 

Az új dél-karolinai Charleston-i üzemet hivatalosan ma adják át. Az autóbemutató és a megnyitó ünnepség közös megszervezésével a Volvo Cars megerősítette az Egyesült Államok, mint a vállalat és annak új prémium sportszedánja számára egyaránt fontos piac iránti elkötelezettségét. Az új S60 az első USA-ban gyártott Volvo gépkocsi.
„Az új S60 minden idők egyik legizgalmasabb Volvo modellje.”– mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Igazi vezetésre termett autó, amely erőteljes pozíciót biztosít számunkra az Egyesült Államok és Kína szedán-piacán, még több növekedési lehetőséget teremtve a Volvo Cars részére.”



Az új S60 az első olyan Volvo modell, amely nem kapható dízelmotorral. Ez a döntés is a vállalat elektromos meghajtás iránti, úttörő elkötelezettségét és a hagyományos belső égésű motorokon túlmutató hosszú távú terveit igazolja. A Volvo Cars még 2017-ben, az autóiparban elsőként jelentette be, hogy 2019-től kezdődően minden új modelljét részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal hozza forgalomba.

Az új S60 kétféle turbós-kompresszoros plug-in hibrid hajtáslánccal lesz rendelhető: a Volvo T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid rendszerteljesítménye 340 LE, míg a díjnyertes T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid összesített teljesítménye 390 LE.Ezen kívül a Volvo bevált T5 és T6 benzin motorjai is elérhetők lesznek a piaci bevezetéstől kezdődően.

A szegmensben elsőként az új S60 a Volvo Cars néhány országban az új prémium előfizetési szolgáltatásán keresztül is elérhető lesz. Ez a Care by Volvo szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználó az autó megvásárlása helyett kezdőrészlet nélkül, havi fix előfizetési díj ellenében használja az autót. A Care by Volvo olyan átlátható, egyszerű és gondtalan élménnyé teszi az autóhasználatot, mintha csak egy mobiltelefonról volna szó.

„Az aktív felfüggesztés és a választható üzemmódok kiemelkedő irányíthatóságot és sportos, magával ragadó teljesítményt nyújtanak, így az autó kiemelkedő vezetési élményt kínál.”– mondta Henrik Green, a Volvo Cars kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke. „Emellett új szegmensben honosítja meg a 90-es szériából és a 60-as széria más tagjaiból megismert, díjnyertes technológiákat, ami a jelenleg kapható egyik legkiválóbb sportszedánná teszi.”



Az új S60 ugyanúgy a Volvo Cars saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, és ugyanazokat a biztonsági és infotainment rendszereket alkalmazza, mint a szintén idén bemutatott új V60 prémium középkategóriás kombi, a márka kínálatának csúcsán álló 90-es modellcsalád, valamint a díjnyertes XC60 – egytőlegyig kategóriaelső utasvédelmi teljesítménnyel. Így az új S60 a világ egyik legbiztonságosabb autója lesz.

A középkategóriás szedánok körében a világon elsőként a City Safety rendszer automatikus fékezéssel igyekszik elkerülni a frontális ütközést vagy enyhíteni annak súlyosságát. Ráadásul az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

Az opcionális Pilot Assist rendszer – amely megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, gyorsításban és lassításban – mostantól fokozott kanyarvételi képességet is kínál. Az S60 további technológiái között megtalálható az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének épségére is ügyel.

A Volvo Cars Sensus Connect infotainment rendszere kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto funkciókkal, támogatja a 4G adatforgalmat, így a vezető folyamatosan kapcsolatban maradhat a külvilággal. A fedélzeti funkciók, a navigációs berendezés, az online szolgáltatások és a szórakoztató alkalmazások ösztönös vezérlésére táblaszámítógéphez hasonló érintőképernyős kezelőfelület szolgál.

Az új S60 részben elektromos változatai fokozottan sportos Polestar Engineered kivitelben is elérhetők; a teljesítménynövelő csomagot a Volvo Cars elektromos sportmárkája, a Polestar fejlesztette.

A Polestar Engineered csomag kizárólag a T8 Twin Engine plug-in hibrid modellhez rendelhető; a fejlesztés a jármű minden komponensére – a kerekekre, a fékekre, a felfüggesztésre és a motorvezérlő egységre – kiterjed, alkalmazásával az S60 T8 kombinált rendszerteljesítménye 405 lóerőre nő.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER