Celeb

Nyalakodásért támadják Mónikát

GYLF

Létrehozva: 2017.08.17.

Erdélyi Mónika a műsora miatt magyarázkodhat: a Bors több olvasója is jelezte, érzése szerint nem higiénikus, ahogy süt-főz. A Chili TV sztárja megvédi magát.

Két hete már befutott egy levél a Bors szerkesztőségébe, aztán az elmúlt napokban újabbak érkeztek. A jelek szerint egyre több olvasónk gondolja úgy, valami nem kerek Erdélyi Mónika műsora kapcsán. Olvasóink röviden meg is fogalmazták, mi.

– Állandóan kócos a haja, sokszor ki se lát alóla. Már többször volt alkalmam belefutni, de egyszerűen azt érzem, képtelen lennék így megkóstolni a süteményeit – írta olvasónk, Katalin, akivel hasonló véleményen van a fővárosi Zsóka. – Ha sapkát nem is vesz fel, a haját összefoghatná, ha már süt. De engem az is zavar, hogy gyakran az ujjai­val nyúl az edényekbe és kóstolgatja a krémeket. Még ha ezek után nem is használják fel már a krémet, még ha mindez csak a műsor kedvéért készül és utána a kukában landol, akkor is elveszi a kedvem a sütéstől. Ráadásul sokszor gyûrûk vannak az ujján, nem tudom, ez mennyire higiénikus – közölte a hobbicukrász.

Való igaz, ma már Dunát lehet rekeszteni a gasztrocsatornákkal, így a gasztronómiai műsorokkal is. Közöttük tényleg elenyésző számban találunk csak olyanokat, amelyekben maradéktalanul betartják a szakmai előírásokat, a producerek ugyanis elsősorban tévésszemmel gondolkoznak, ami a főzőműsorokat illeti.

– Nagyon komoly élelmiszer-higiéniai előírások vonatkoznak a konyhákban dolgozókra – mondta a Bors megkeresésére általánosságban Damniczki Ba­lázs cukrászmester. – A konyhában fejfedőt vagy hajhálót, zárt cipőt kell viselni, a munkaruhát pedig kizárólag munkaruházati boltból lehet beszerezni. Az sem mindegy, milyen a cipô talpa, mennyire tapad, vagy a ruhák anyaga mennyire strapabíró, milyen könnyen szakad. Az is igaz, kóstolni csak kanállal szabad, kóstolás után a műanyag kanalat ki kell dobni, a fémet alaposan el kell mosni. Sok esetben valóban nem szakértők, csak hobbicukrászok dolgoznak a tévében – tette hozzá.

Az érintett, Erdélyi Mónika megkeresésünkre – ha a konyhában nem is mindig  –  most felvette a kesztyűt a támadóival szemben.

– Ez egy tévéműsor, itt valahogy ki kell nézni, egy hajháló vagy egy sapka nem feltétlenül lenne esztétikus. De senkinek sem kell aggódnia, hiszen ezek a sütik nem kerülnek kereskedelmi forgalomba – magyarázta a Chili TV sztárja. – Tény és való, nagyobb a veszélye, hogy valami belehullik a tésztába vagy a sütibe, de ezeket az édességeket legfeljebb a stáb eszi meg, általában el is fogy. Nem kell senkinek aggódnia, a műsor során is minden egyes cukrászda gondosan, menet közben is fertőtleníti a pultot, az eszközöket. Nyilván ezek nem kerülnek adásba, mert a műsor címe nem Takarítók, hanem Cukrászok. A hajam minden reggel frissen mosott, be van lakkozva, szép, ápolt. A kezem is minden alkalommal fertőtlenítve van, így, ha belenyúlok, és lenyalom, utána nem dugom újra bele, de bele is tehetném, mert nem adjuk el – nyugtatott meg mindenkit Mónika.

Nigella is mindent a szájába vesz

A briteknek úgy tűnik, bejön a konyhai lazaság, hisz két kedvenc tévés séfjük is egyénien értelmezi a higiéniai szabályokat. Nigella Lawson maga is gyakran nyúl az ujjával a készülő ételbe, majd miután lenyalta azt, még a ruhájába is többször beletörli. De Jamie Oliver sem ad a konvenciókra, műsoraiban mindent kézzel fogdos meg, így tépkedi a salátát, és mindenbe belenyal, beleharap. Sőt otthon nemegyszer meztelenül főz a családnak, amelynek kapcsán egyszer a péniszét le is forrázta.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/
origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711701021
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17078857_auto_resized.jpg
life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090033_auto_resized.png
metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711701021
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711701021
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel