Celeb

Kamarás Iván: Azt hittem, én vagyok Darvas Iván - interjú

Fái

Létrehozva: 2018.12.16.

<p>A Liliomfit látva döbbent rá, hogy a legendás színész kiköpött fiatalkori mása.</p>

Milyen edzésen volt?

Szétütök mindenkit! (Nevet) Harcművészetet csinálgatok és jógázom. Már ezer éve is kempóztam, thai-boxoltam, és most tajcsizni is járok.

Legutóbb gyógytornán találkoztunk.

Mikor volt már az! Kell egy kis bunyó, hogy megint mehessek gyógytornára.

Kovács Patrícia megcsipkedte a hasát a Korhatáros szerelemben… Kitömték?

Úgy érezte? Mert ha látta, akkor tudja, hogy nem volt ott semmi. Az tényleg csak csipkelődés volt. Vissza lehet nézni, ott se felesleges kiló, se háj nem volt. Erre azért ügyelek.

Hiú?

Igen. Egy színész ne legyen hiú? Ismeri a mondást, minden színész nő! Ebből élünk. Képzelje el, ha nem figyelnék rá. Fontos, hogy nézünk ki. Ha elhíznék, azzal csesztetnének, így meg azzal, hogy hiú vagyok. Hülyéskedek. (Nevet) A testem a munkaeszközöm, kötelességem karbantartani.

Önt választja Kovács Patrícia a Korhatáros szerelemben vagy Árpa Attilát?

Komolyan? Hogy árulhatnám el?! Meg ne tudjam, hogy Árpa Attilának szurkol! Remélem, lesz következő évad! Örülök, hogy ennyire népszerű sorozat.

Mi mindig hatalmasakat röhögünk…

Az igaz!

De nem mindenkivel jön ki ilyen jól.

Nagyon helyes! Féljenek csak tőlem! Mindenki. A színészkollégák is. És most is hülyéskedek. Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Aki velem kedves, tisztelettudó, azzal én is az vagyok. Nem rejtem véka alá a véleményem. Másrészt mindig sokat dolgoztam, olyankor az ember feszült, nincs mindig jókedve. Úgy érzi, én vagyok Iván, a rettegett?

Szeretné, de pont nem.

Apám azt mondta nekem, akit mindenki szeret, az gyanús. De az utóbbi tíz évben egyre több szeretetet kapok mindenkitől, nincs okom panaszra.

Ezért is volt jó, hogy szerepelt A Nagy Duettben.

Az biztos, hogy közelebb hozott a közönséghez. Meglátták, milyen vagyok hús-vér formámban. Hétről hétre jobban látták a személyiségem. Szerettem, minőségi produk­ciókat hoztunk létre, büszke vagyok rá. Ez is volt a cél, egy kis művészetet, minőséget adni. Éveken át nemet mondtam a felkérésre, idén jött el az ideje.

Kollányi Zsuzsi volt a partnere, látta már az ikreit?

Küldött róluk fotót. Nagyon elfoglalt most Zsuzsi, és én sem panaszkodhatok. Brutális elfoglaltság a szülőknek, ha megduplázódik minden. Tudom, milyen ez, a húgomnak is ikrei vannak, őt sem látom. De pont a születésnapomon, december 22-én lesz az új estem, az Egy fess pesti este az Orfeumban. Ott együtt ünnepelünk a családdal, mert a bemutatóra nem tudtak eljönni Pécsről, de ezen ott lesznek édesanyámék is. Aztán itt maradnak egy napot, talán szenteste is. Főzni nem fogok, az biztos.

Miről szól az új műsor?

A húszastól a hatvanas évek legjobb magyar dalait éneklem, kicsit új lüktetést adva nekik, gypsy swing stílusban. Mese­autó, Jamaikai trombitás és A Nagy Duettben énekelt Villa Negra is elhangzik a Valami Swing zenekar kíséretében. Mondok olyan anekdotákat is, amelyeket eddig csak a szakma ismert a színészbüféből.

Mondjon el egyet!

Jöjjön el a koncertre, ott hallhatja! (Nevet) Szerencsés voltam, mert Bárdy Gyuri bácsi a barátjának tekintett. A csók és más semmiben játszottunk együtt, enyém volt Jávor Pál szerepe. Tanulmányoztam az életét, elolvastam egy róla szóló könyvet. Karakán, karizmatikus férfi volt, aki azért sármőr is. Sosem rejtette véka alá a véleményét, kiállt az igazáért, akkor is, ha annak komoly következménye volt. Tudtam, hogy Gyuri bácsi őriz relikviákat, adott is nekem. Például a saját parfümjét, amit a mai napig őrzök. Maga keverte ki levendulából és Pitralonból.

Használta?

Egyszer. Inkább őrzöm. Én mindig szivart adtam neki. Igazi úriember volt, fehér öltönyben, Skoda Feliciában. A Váci utcában legendákat zengtek róla. A szülinapjára kevesen voltak meghívva, én mindig ott lehettem. Gyuri bácsi rám hagyta Jávor Pál egyik pár cipőjét. Ez a lábbeli ott lesz velem a koncerten is. Szerencsére kicsi rám, így nem hordom, nem kopik el. Nagyon elegáns, komoly darab.

Ki lesz benne még?

Na ki? A Darvas Iván! Régóta hasonlítgatnak össze vele. Amikor jelentkeztem a főiskolára, egy David Bowie-számmal próbálkoztam. Azt mondták: jó, de gitárt legközelebb ne hozzon, annyira azért nem volt jó. Valaki a kezembe nyomta a Várj reám kottafüzetét, azzal mentem vissza. Ezt Darvas vitte sikerre. Na, ezzel adtam egy pofont a történetnek. Rögtön mondták: itt az új Darvas! Egészen addig nem értettem, miért mondják, hogy nagyon hasonlítunk, míg meg nem néztem a Liliomfit a tévében. Akkor azt hittem, én vagyok ott. 

Darvas látta Kamarást?

Eljött megnézni. Iglódi elhívta a Brecht-vizsgánkra, kíváncsi volt, mit mond rám. Azt mondta: „Az az előnyös külsejű fiatalember, az a valamilyen Iván, figyelemreméltó”. Többször is találkoztunk filmekben, volt kapcsolatunk. Darvas csinált rólam is karikatúrát, amit kinagyítottam, kint is volt egy ideig a falamon. Nem egyszer kérdezték anyámat is Pécsett, hogy nem Darvas a fia apja? Hát nem. Még csak nem is találkoztak, úgy azért nehéz. A koncerten egyébként több titkot elárulok vele kapcsolatban, és a Kicsit szomorkás a hangulatom is elhangzik az emlékére.

Mit szólt volna ahhoz, hogy ijesztő fazont játszott az Aranyéletben?

Örülök, ha minél színesebb szerepeket játszhatok. Annak is, hogy a Korhatárosban eleinte sarkosan negatív karaktert kaptam, amit megpróbáltunk emberivé, szerethetővé tenni. Ez a második évadra működött is. Az Aranyélet bónusz volt, teljesen más, egy pszichotrillerbe illő karakter. Boldogság volt benne lenni. Plusz szín a Ruben Brandt is. (Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thriller – a szerk.) Izgalmas kihívás, amit még nem tapasztaltam.

Névjegy

Született: 1972. december 22., Pécs

Jászai Mari-díjas színész. Már általános iskolásként is amatőr színjátszókörbe járt, gimnazistaként játszhatott a pécsi Kamaraszínházban. Elsőre felvették a Színművészetire. 1995–1997-ig a Budapesti Kamaraszínház, 1997–2009-ig a Vígszínház tagja volt. Ekkor egy évre Los Angelesbe költözött, azóta ingázik Budapest és Amerika között. Egy ideje a filmezésé nála a főszerep.

Fontosabb filmjei: A miniszter félrelép, A Morel fiú, Die Hard – Drágább, mint az életed, A kém.

Mert ilyen eddig nem volt.

Teljesen új, a magas művészetet populáris köntösbe bújtatja, egy James Bond-történet, iró­niával, humorral, és közben mégis olyan, mintha egy képzőművészeti tárlatvezetésen vennél részt. Elvarázsol. Igazi művészprojekt, ami bebizonyítja, a képzőművészet lehet menő, izgalmas. Na és nem semmi, hogy Oscar-díjra jelölték.

Vajon melyik karakter hasonlít Kamarás Ivánra?

Az összes együtt, hiszen színész vagyok. És ember is. Nekem ez a hobbim, a szenvedélyem. Mindenből rakok bele egy kicsit. De leginkább az Orfeumban vagyok saját magam, ott nem raknak szerepbe, ott Kamarás Ivánt látják.

Nem félek megkérdezni: szerelmes? Párkapcsolatban él?

Ne rontsuk el ezt a szeretetteljes kapcsolatot, ami köztünk van! (Nevet)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088434_auto_resized.png
origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711720216
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092242_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092490_auto_resized.png
metropol.hu

Bereczki Krisztián csak gépre kötve tud aludni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085484_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711720216
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17043919_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711720216
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról