Aktuális

Tovább bírja a levehető rácsú hajszárító

BoBe

Létrehozva: 2019.02.15.

Turmalin, diffúzor, ionizáló, AC motor – ezeket a szavakat csak azok értik, akik beleásták már magukat a hajszárítók rejtelmeibe. Tényleg szükségünk van ilyen speciális dolgokra?

Csak áll az ember a polcok előtt, és nézi a harmincféle hajszárítót. Az áruk 5000-től úgy 30 000 forintig terjed. Ez ennyit tud, az többet. Egyáltalán szüksé­gem van erre vagy arra a funkcióra? A kérdés jogos.

– A rövid hajúaknak tökéletesen megfelelnek a bárhol beszerezhető darabok, akár még az olcsóbb változatok is. A hosszú hajúak viszont ne spóroljanak, nekik a profi készülékeket ajánlom, mert megbízhatóbbak, és könnyítenek az életükön – mondja általánosságban a Borsnak Zsidró Tamás mesterfodrász.

Ő azt ajánlja, hogy 2–3 évente vigyük el márkaszervizbe vagy szerelőhöz átnézetni a hajszárítónkat, nehogy baj érjen bennünket. Ez­zel megakadályozhatjuk a baleseteket. Így is előfordulhat, hogy a vezeték a csatlakozásnál eltörik, és zárlatos lesz a készülék. Ez ijesztő hanggal vagy kisebb durranással következik be. Természetesen ilyenkor azonnal le kell cserélni a hajszárítót. A másik veszélyforrás az alkatrészek kopása. Ez is zárlatot okozhat.

Motor

Kétfélével találkozhatunk. Az egyik az úgynevezett AC motor, ami igazán masszív, hosszabb élettartamra tervezték. A gyorsasága és terhelhetősége miatt leginkább szalonokban használják. Váltakozó áram táplálja. A másik típus a DC motor. A boltokban található hajszárítók többsége ilyennel van ellátva, mert ez bőven kiszolgálja a hétköznapi igényeket. Ez egyenáramú. 

Ionizáló

Ez a funkció egyre több termékben megtalálható, mert jót tesz a frizuránknak. Negatív ionokkal tölti fel a hajat szárítás közben, ami csökkenti a statikus feszültséget, vagyis fényesebbek és selymesebbek lesznek a tincsek. Nem mellesleg ezek az ionok lebontják a vízmolekulákat, aminek köszönhetően kevesebb időbe telik a szárítás.

Anyag

A drágább, profibb gépek borításának anyagában kerámia vagy turmalin is van. Ez javítja a teljesítményüket és a szerkezetük tartósságát, hiszen minél erősebb és minőségibb a váz, annál ne­hezebben törik össze vagy hevül fel.

Diffúzor

Nem minden készülékhez adják, de a göndör vagy hullámos hajúak ilyet válasszanak, mert ezzel a kiegészítővel lehet igazán kordában tartani a fürtöket.

Hideglevegő-funkció

A hetvenes-nyolcvanas években még szinte minden boltban kapható hajszárító „tudta”, ma már nincs így. Kevesen tartanak igényt rá, pedig jól jöhet. Főleg akkor kell használni, amikor már szinte száraz a hajunk. Így elkerülhetjük, hogy megsérüljenek a hajszálak.

– Télen különösképpen ajánlott, mert a több réteg ruha, a sál, a sapka anyaga miatt elektromosan feltöltődhet és szállhat a hajunk. Ezt akadályozza meg – mondta Zsidró.

Tisztítsa kéthavonta!

Profibb hajszárítókat fodrászkellékes boltban lehet beszerezni, de manapság már a műszaki áruházak kínálata is elképesztő.

– A vásárlók többségét leginkább a teljesítmény érdekli. Az otthoni használatra készült termékek körülbelül 2000 wattosak. Ez teljesen jó a mindennapokra. Egyre fontosabb a dizájn, a méret és hogy mennyire kényelmes fogni, tartani. Sokan nem tudják, de az élettartamot meg lehet hosszabbítani azzal, ha körülbelül kéthavonta megtisztítjuk a hátsó, levehető rácsot. Itt gyűlik össze a por. Mindenképpen ilyen szétszerelhető típust válasszunk! – adott tippeket Komjáti Anita, a Re­mington marketingmenedzsere.

Milyen hajra milyet?

Hosszú haj: Könnyebb hajszárítót válasszunk, mert a hajtövektől a hajvégek felé kell dolgoznunk. Ez időigényes, elfáradhat a karunk.
Természetes göndör haj: A diffúzor elengedhetetlen, mert csodás loknikat varázsol.
Vékony szálú haj: Sérülékeny típus, ezért jól jön a hideglevegő-funkció.
Dús haj: Szűkítő segítségével lehet formázni igazán.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26420_resized.jpg?avcount=1711615514
origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711615514
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086105_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Videón, ahogy eluralkodik a lincshangulat Magyar Péter megmozdulásán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083764_auto_resized.png
metropol.hu

Ez gyors volt! Máris Dárdait siratják a németek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26434_resized.jpg?avcount=1711615514
origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711615514
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088638_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dráma! Máris kiadja felesége útját a TV2 sármos sztárja?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/mkntI2-U8Vfri54GIMGz6hNIOVJ82DfRn4Rnt5Tuk3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1ODE1M2QyYTNkYjQ5ZGFhYTI4YTk4NmYyZjMyYmM4.jpg
Magyar Péter

Varga Judit Magyar Péterről: "Bezárt egy szobába, a nagyfiam szabadított ki"