Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtódísz - Csak természetesen!

Pár napja elkészült az ünnepi ajtókoszorúnk.
Ízig-vérig karácsonyi hangulatot áraszt magából ez a növénygyűjteményből összeállt ajtó dekoráció.
Miért? Mert minden alkotórésze a decemberi kertből érkezett, hogy megmutassa milyen ünnepi díszben várja a természet a karácsonyt.


Egy vallomással azért tartozom: Eukaliptusz még nincs a kertemben, ezért az vásárlás útján került a koszorúra és a gyalupadra. Remélem ezt megbocsájtjátok nekem, de nagy eukaliptusz rajongónak számítok, ami a karácsonyi dekorációimon is érezhető és látható. Ezen kívül minden hozzávaló beszerezhető egy nagyobb vagy egy kisebb kerti séta alkalmával, ha metszőollót is viszel magaddal.
Csipkebogyó rögzítése

Fontos szempont, ha természetes dekorációkat szeretnétek készíteni a jövőben, járjatok nyitott szemmel a természetben és a kertetekben is. Mert úgy mindig találtok egy-két bámulatosan szép növényt!!!


A természet olyan sok szép és látványos növénnyel díszíti a decemberi kerteket, amiket csak meg kell tanulnunk észrevenni. Színes bogyók, kissé elszáradt, de megszínesedett virágfejek, amelyek - ha figyelmesek vagyunk - megcsillannak a bokrok vagy a fák ágain.

Ehhez a dekorációhoz a fenyőn kívül találtam: mahóniát, vadszőlő termését, sédkender virágát, narancssárgára színesedett csipkebogyókat. Egyik izgalmasabb színű és formájú, mint a másik.

Ha idáig nem figyelted volna, akkor a karácsonyi rohanás közepette állj meg néha, és csodáld meg ezeket a színes szépségeket, amelyek képesek szebbé tenni a hétköznapjaidat. Természetesen csak akkor, ha engeded.

Ha pedig kedvet kaptál hozzá, akkor készíts te is ünnepi, karácsonyi ajtódíszt ezekből a téli, kerti csodákból.




Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :