Újság!
Betöltés...

Hófehér hangulat puszpánggal szegélyezve

Már régóta szemezgetek ezzel a kerttel, de most sikerült róla háttér információkat is gyűjtenem, így végre felkerülhetett a blogra. Remélem Ti is találtok benne kedvetekre való részleteket, mert fantasztikus kert- és növényszeretet sugárzik a képekről.


A jelenlegi tulajdonos hölgy hihetetlen szerencsével egy olyan kertet örökölt anyósától, ami pontosan megfelelt a kertről alkotott ideális elképzeléseinek. Tökéletesen nyírt puszpáng szegélyek, hófehér rózsák, és tarka leveleivel díszítő hosták adják az alapját, de a puszpángokkal szegélyezett klasszikus veteményes is meghatározó része a kertnek.

Elsőként nekiláttak lépésről lépésre haladva a kert felújításának, míg végül az 1200 négyzetméteres területet teljes egészében sikerült parkosítani. Jelenlegi feladatmegosztás szerint a hobbikertésznő sövényekért és formára nyírt puszpángokért felel, míg a férj az elhervadt rózsákat metszi szorgalmasan. A hagyományos, egyszer virágzó rózsák szeretete talán nem tűnik a legjobb választásnak, de ez egy különleges rózsaszerelem a tulajdonosok részéről, ami talán a megszállottsághoz hasonlítható.

A hobbikertésznőnek egy hófehér kert volt az álma és itt teljesülhetett, bár egy darab Queen of Bourbon rózsa és néhány pünkösdi rózsa megtöri ezt a hófehér csendet a nyár folyamán. Ennyi talán kell is, hogy még jobban érvényesüljön előtte és utána a zöld és fehér páros tisztasága.







Tökéletesen dekorált pihenősarkok hívogatnak a kertbe elmerülni.





A veteményes igen stílusos alacsony puszpángsövénnyel szegélyezett tökéletes formájú ágyásban található, amelyre a kert végébe "állított" 3db fa, őrszemként vigyáz.





Itt pedig a pihenésre csábító kialakításokat és dekorációkat láthatjátok. Bár annyira tökéletesen a helyén van minden ebben a kertben, hogy nehezen tudom a tulajdonosokat heverészve elképzelni a kertben.






A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :