HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Már megint egy DMC óra

2018.11.28. 10:00 :: Sidaries

A Delorean és az idő fogalma teljesen összefonódott, ezzel nem árulok el nagy titkot. Valószínűleg ezért van az, hogy időről időre újabb órák kerülnek ki valamilyen Deloreanes háttérrel. Az első természetesen John Delorean korán bebukott órabiznisze volt, aztán jött egy túlárazott svájci csoda, ami még most is kapható leárazva ugyanannyiért, most pedig ismét itt egy új versenyző. Ez a mostani inkább az elsőhöz hasonlít, mert eredeti DMC óráról van szó, ugyanis a DMCH az eladó.

dmchwatch1.jpgSzemélyes véleményem szerint ez a mostani az eddigi legszebb, egy ideig még én is elgondolkodtam rajta, hogy kéne szerezni egyet. Annak ellenére, hogy nem hordok órát és úgyis csak dísznek lenne. Az ára 35000 Ft körüli, ami alacsonynak nem mondható, de azért olyan nagyon elszálltnak sem. Szerintem pont az az ár, ami már ad egy kis exkluzivitást az órának, de még egyáltalán nem elérhetetlen. Hat órát lehet venni, ami két hármas csoportba oszlik. Az egyik a Live the Dream, a másik pedig az Alpha csoport, nekem az Alphák kicsit jobban tetszenek, főleg természetesen az ezüst színű. Mindegyik óra jól hozza az autó hangulatát. Most pedig egy kicsit technikaibbra terelem a szót, valamint kimazsolázom a tesztekből a jobb megállapításokat.

dmchwatch2.jpgAz óra egy szép, DMC logós fekete dobozban érkezik, amit kinyitva egy az óra eredetiségét igazoló kis kártya fogad. A második ami feltűnik, hogy az óra nagy. 44 milliméter (49 mm a Live the Dreamnek) az átmérője és 11 milliméter magas, ennek megfelelően elég nehéz is. Az, hogy az óra anyaga rozsdamentes acél, teljesen egyértelmű, ahogy a jó minőségű bőrszíj is alapvető ebben a kategóriában. Az előlap erősített karcálló kristályüvegből van, a hátlapba pedig egy Delorean van belegravírozva, az eredetiséget mutató szöveggel. Az óra mechanikáját a Miyota szállítja, ami a Citizen egyik részlege, tehát a minőséggel itt sem lesz gond. A gyár szerint a havi maximum 20 másodperces pontatlanság az elfogadott, és három éves elem élettartamra lehet készülni.

dmchwatch3.jpgSzóval úgy tűnik jó cucc ez, még az is lehet, hogy mégis beszerzek egyet, mert határozottan kedvet kaptam hozzá. Jól mutatna a gyűjteményben. Fent már linkeltem egyszer a beszerzőhelyet, de iderakom megint. Errefelé lehet nézelődni.

Szólj hozzá!

Címkék: cuccok

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr6214397004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása