Nem szexizmus, csak bizarr fétispornó

Elég nagy megbotránkozást okozott egy Twitteren megosztott képregény, amelyen egy sztereotipizált, nagy mellű nő egy könyv hatására egy másik közismert sztereotípiává, “könyvmollyá” változik.

A Sortimid nicknevű alkotót rögtön hevesen támadni kezdték a szexista képregény miatt, ám miután rátaláltak a DeviantArtra feltöltött galériájára, hamarosan elcsitultak a kedélyek. A galériában ugyanis több hasonló képregény is van, és mindegyik arról szól, hogy valaki egy szélsőségesen szexuális nővé változik. Még a férfiak is, ami különösen zavarba ejtő.

kép69
sortimid.deviantart.com

Ezek a képek valójában egy nehezen felfogható, bizarr szexuális fétist jelenítenek meg, amit az angolban “bimbofication”-nek neveznek, és tényleg arról szól, amit a képek ábrázolnak. Sokféle formában előfordulhat, fel lehet fogni viccesen is, de sok esetben elég sötét és nyomasztó, de mindig a már-már karikatúra-szerű, túlszexualizált átváltozás a lényege.

fétis.png
sortimid.deviantart.com

Sortimid megrendelésre készítette a rajzokat, amiket posztolt az oldalán, és nem gondolta, hogy a fetisiszta közösségen kívül bárkit is érdekelnének. A felzúdulást okozó rajz pedig csak egy gondolatkísérlet volt a fétis megfordítására. Belátja, hogy azok, akik nem ismerik a képregények hátterét, valóban szexistának tarthatják, és ő sem ért egyet az ilyesmivel, csupán a megrendelő kérését teljesítette. Miután ez tisztázódott, a népharag elcsitult. (via Buzzfeed)

Oszd meg másokkal is!
Mustra