Miért szebbek a filmes karakterek, mint a valós személyek?

A valós eseményen alapuló filmekben (is) szinte kötelező sokkal jobban kinézni, mint a valóságban. Cikkünkben megmutatjuk, milyen hétköznapi hőst formált meg Jessica Chastain, vagy épp Julia Roberts!

Nem is olyan rég jött ki a mozikban a Menedék című film Jessica Chastain főszereplésével, aki a Zabrinski házaspár egyik tagját játszva egy igaz történetet mesél el arról, hogy bújtatták a zsidókat a varsói állatkertben. Kollégánk kritikájában megemlíti, hogy mennyire sose volt olyan szépség Antonina Zabinski az életben, mint Jessica Chastain a filmben, és erről eszünkbe jutott, hogy de még hányan vannak így ezzel azok közül, akikről életrajzi (ihletettségű) filmet forgattak.

Jessica Chastain - Antonina Zabinski
Jessica Chastain - Antonina ZabinskiYad Vashem / Charley Gallay / Stringer / Getty Images Hungary

Például Erin Brockovich, akit az akkor még gyermektelen Julia Roberts játszott: egy vérmes családanyát, az igazi Erint, aki különben ha szőkén is, de figurájában azért emlékeztetett a szupersztárra.

Julia Roberts - Erin Brockovich
Julia Roberts - Erin BrockovichChris Jackson / Staff / Getty Images Hungary / George De Sota / Staff / Getty Images Hungary

És itt van még nekünk a közelmúltból egy sportmenedzser is, Az egymillió dolláros kéz című filmből maga J.B. Bernstein, akit a vásznon Jon Hamm alakított. Jon Hammről mondjuk szó se róla, sokkal könnyebben elhisszük, hogy egymillió dolláros kezek fordulnak meg a közvetítése alatt, a valódi J.B. Bernstein pedig inkább hasonlít Al Pacino-ra, aki persze aligha jöhetett volna számításba a kora miatt.

Jon Hamm - JB Bernstein
Jon Hamm - JB BernsteinAlberto E. Rodriguez / Staff / Getty Images Hungary

Szeretnél még hasonló párosításokat látni? Kattints tovább a Port.hu-ra, ahol megtalálod még Antonio Banderast, Etan Hawke-ot és Bruce Willist is! A címben feltett kérdés pedig nyilván költői, hisz Hollywoodban semmi nem valódi és mindenki sokkal szebb még önmagánál is (plasztika, ugye), úgyhogy egy filmtől sem várhatjuk, hogy valódinak tűnő, esetleg nem éppen dekoratív színészekkel adja el a történetet. És a valós embereknél szebben megjelenített karakterek szerencsére általában úgysem vonnak le semmit a film értékéből.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra