NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Szoknyában mentek dolgozni a buszsofőrök

Szoknyában mentek dolgozni a buszsofőrök
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Rövidnadrágban akartak munkába menni a kánikulában a francia buszsofőrök, de a vezetőség nem engedte. Nem volt más választásuk, mint a szoknya.

HIRDETÉS

Akárcsak Európa többi részén, óriási kánikula van Franciaországban is. Nem csoda hát, hogy a franciaországi Nantes városában a városi közlekedési vállalatnál dolgozó sofőrök szerettek volna térdnadrágban munkába menni. A vezetőség azonban elutasította a kérésüket. Az egyik szakszervezet, a CFDT tagjai nem hagyták ennyiben a dolgot: demonstratív jelleggel kedden hat tagjuk szoknyában ment buszt vezetni, írja a helyi lap.

- Annyit kértünk, hogy engedélyezzék az erős hőséghez igazított ruha viselését. Nem engedélyezték, hogy rövidnadrágot vegyünk. Mivel a szoknya engedélyezett viseletként szerepel a belső szabályzatban, azt hordjuk – mondta el Didier Sauvetre buszvezető.

A sofőröknek 2013 óta tilos a cég szabályzata szerint rövidnadrágot hordani. Az alkalmazottak azt szerették volna elérni, hogy engedélyezzék nekik a nyáriasabb ruhadarab viselését, ha a hőmérséklet 30 fok fölé megy.

- A kánikulában nem ritkán 50 fok is lehet a vezetőfülkében, hiszen a szélvédő a nap közepére teljesen felmelegszik. És mivel a buszokban nincs klíma, ezt szinte lehetetlen órákon át viselni. Az, hogy nem engedik, hogy sortot vegyünk, a diszkrimináció egy formája. A buszsofőrNŐK vehetnek szoknyát. A férfiak nem. Pedig onnantól kezdve, hogy beszálltunk a fülkénkbe, senki se látja – panaszolta Gabriel Magner, a szakszervezet felelőse, aki hozzátette: “a vezetőség irodái bezzeg klimatizálva vannak.

-Tudjuk, hogy ez nehéz, de csupán évente néhány napról van szó – mondta el a társaság elnöke, Pascal Bolo. – És egyébként sem vagyunk a mediterrán zónában. Az, hogy az összes sofőrt rövidnadrággal ruházzuk fel, óriási költséget jelentene a vállalatnak. Ráadásul az új buszokban már van klíma, a villamosokban pedig levegőztetés. Egyébként pedig az én irodám sem klimatizált – tette hozzá mosolyogva.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Megszavazta a francia nemzetgyűlés a hajviselet alapján történő megkülönböztetést tiltó tervezetet

Alulteljesít a francia védelmi ipar - a kormány odasóz a nagyvállalatoknak

Párizs 2024: elkezdődött az önkéntesek felkészítése