NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Márton Anita világbajnoki ezüstérmes súlylökésben

Márton Anita világbajnoki ezüstérmes súlylökésben
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A magyar versenyző 19 méter 49 centiméteres dobással lett második.

HIRDETÉS

Ezüstérmet szerzett súlylökésben Márton Anita a londoni atlétikai világbajnokságon. A magyar versenyző 19 méter 49 centiméteres dobással lett a vb második legjobbja. Az olimpiai bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok Márton Anita ezzel megszerezte élete első vb-érmét is.

- Nagyon össze kellett szednem magam, nehéz verseny volt, végig szakadt az eső és hideg volt. Jól kezdtem, majd javítottam másodikra, de utána sajnos technikailag nem úgy mentek a lökések, ahogy szerettem volna, és a szakadó esőben a súlygolyó is csúszott. Az utolsó dobásnál úgy voltam vele, hogy mindent bele, nincs vesztenivalóm. Azért idén nem volt jellemző a versenyzésemre, hogy utolsóra lökjem a legnagyobbat – értékelt a békéscsabai versenyző az M4 Sportnak.

A férfi 400 méteres gátfutást a norvég Karsten Warholm nyerte. A 21 éves atléta jól rajtolt, már az első gátnál az élére állt. A korábbi tíztusázó Warholm a mezőnyt végig vezetve 48,35 század másodperces eredménnyel elsőként érkezett célba a londoni atlétikai centrumban.

- Nagyon boldog vagyok. A legfontosabb feladatom most, hogy folytassam a kemény munkát. Ma úgy éreztem, van esélyem, és megragadtam az alkalmat – mondta a norvég sportoló.

A női 400 méteres síkfutás döntőjét az amerikai Phyllis Francis nyerte, legjobb egyéni idejét futva.

- Három éve vagyok profi sportoló, és egyéni érmet szerezni, fantasztikus érzés, nagyon büszke vagyok – nyilatkozta az amerikai futó.

A női 400 méteres síkfutás második helyezettje a bahreini Salwa Eid Naser lett.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Podcast: Felnőtt világbajnok akar lenni az első magyar profi sznúkeres

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott!

Jöhet az olimpia a magyar női kardozóknak