NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Megérkezett az egymilliomodik menekült Ugandába

Megérkezett az egymilliomodik menekült Ugandába
Írta: Nóra Shenouda
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied
HIRDETÉS

Tabu Sunday 14 éves. Ő az egymilliomodik dél-szudáni menekült, aki átlépte a szomszédos kelet-afrikai ország, Uganda határát. Ikertestvérével, Renával és bátyjával menekültek el a már három éve zajló polgárháború miatt. Az ENSZ szerint a harcok során több tízezren vesztették életüket, és mintegy két és fél millió ember menekült el otthonából.

Tabu és testvérei szüleik nélkül érkeztek a Bidi-Bidi táborba.

– Azt mondták, nincs elég pénzük arra, hogy ők is utazzanak. Így gyalogolnunk kellett a nagynénémmel együtt. A kongói úton át jutottunk el Ugandába. Tabu Ugandában akar maradni, hogy folytathassa az iskolát. Orvos szeretne lenni. De nehéz egy több mint 200 fős osztályban tanulni, ahol a zajtól néha azt sem lehet hallani, amit a tanár mond.

A Bidi Bidi a világ legnagyobb menekülttábora, 300 ezer ember él itt. A gyerekek aránya köztük 62 százalék, sokan kísérő nélkül érkeznek. A táborban dolgozó civil szervezetektől pszichológiai segítséget kapnak, akiknek szükségük van rá.
Uganda a világon az egyik legtöbb menekültet befogadó ország. Azonban több támogatásra van szüksége ahhoz, hogy az egyre több érkezőt továbbra is elláthassa.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Uganda nem kap több pénzt a Világbanktól az új melegellenes törvénye miatt

Iskolai mészárlás Ugandában: a családok gyászolnak, a katonák a túszejtők nyomába eredtek

Negyven halott egy ugandai iskolában - iszlám terroristák műve