NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Még keresik a Barcelonában gázoló sofőrt

Még keresik a Barcelonában gázoló sofőrt
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A zsúfolt utcén végrehajtott támadásban 13 ember meghalt, több mint százan megsebesültek.

HIRDETÉS

Elvontatták a rendőrök a Ramblas-ról a barcelonai terrortámadáshoz használt furgont. A jármű a katalán város központjában, a turisták által kedvelt utcába csütörtök délután hajtott be nagy sebességgel. A merénylő rengeteg embert gázolt el, tizenhárman meghaltak, a sebesültek száma száz fölött van, ezért félő, hogy az áldozatok száma emelkedhet. Egyelőre nem tudni, hogy a sofőrön kívül hány résztvevője volt a merényletnek. A támadást az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta.

- Mi spanyolok, sajnos már tudjuk, milyen fájdalmat tud okozni a terrorizmus. Már átéltünk ilyet a közelmúlt történelme során. De tudjuk azt is, hogy a terroristákat le lehet győzni. Le lehet győzni egységes fellépéssel, rendőri együttműködéssel, megelőzéssel, nemzetközi támogatással és azzal a szilárd elhatározással, hogy megvédjük civilizációnk értékeit: a demokráciát, a szabadságot és az emberi jogokat – mondta Mariano Rajoy spanyol kormányfő.

Szemtanúk beszámolója, és a helyszínen készült amatőr videofelvételek szerint a furgon nagy sebességgel cikázott a zsúfolt utcában, és gyalogosokat, kerékpárosokat gázolt el. Az áldozatok és a sebesültek között több mint húsz ország állampolgárai vannak, de a katalán belügyminisztérium közlése szerint magyar sérültje nincs s merényletnek.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Fejbe lőttek az utcán egy veterán spanyol politikust

Spanyolország: egy tinédzser megkéselte több tanárát és diáktársát

Terrorkészültségben van Európa a közelgő ünnep előtt