NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Charlottesville: botrány a városi tanácsban

Charlottesville: botrány a városi tanácsban
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A testület kénytelen volt berekeszteni ülését, mert a helyiek dühödt tiltakozása közepette gyakorlatilag szóhoz sem jutottak.

HIRDETÉS

Egyre újabb hullámokat vet a tíz nappal ezelőtti, tragikus véget ért neonáci tüntetés és ellentüntetés gerjesztette indulat Charlottesville-ben és másutt is az Egyesült Államokban.

Ohióban, az ottani Camp Chase temetőben ledöntöttek és le is fejeztek egy szobrot, egy konföderációs katonáét, ami egyértelmű üzenet a charlottesville-i szélsőjobbnak, amely tíz nappal ezelőtti felvonulását egy hasonló szobor eltávolítása ellen szervezte.

Eközben Charlottesville-ben összeült – az erőszakba fulladt demonstráció óta először – a városi tanács, de a heves tiltakozás közepette nem jutottak egyről a kettőre.

A helyiek egyike szerint nevetséges, hogy a neonácik azt mondanak, amit akarnak, de a város polgárai nem juthatnak szóhoz. Kivezettetnek az ülésről olyanokat, akik csak véleménynyilvánítási szabadságukkal éltek.

A tiltakozók szerint a város elöljárói felelnek az elgázolt lány haláláért, mert ők engedélyezték a neonácik felvonulását, amiből aztán utcai harc lett Charlottesville-ben.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Videó: így dőlt össze a világ harmadik leghosszabb gerendahídja Baltimore-ban

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Távozik a Boeing vezérigazgatója - a sorozatos baleseteket és hibákat sürgősen orvosolni kell