NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Előzetes válsztási eredmények Libériában

Előzetes válsztási eredmények Libériában
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Annak ellenére közölték az előzetes választási eredményeket Libériában, hogy a liberálisok szabálytalanságokat jeleztek.

HIRDETÉS

Közzétették az előzetes választási eredményeket Libériában, annak ellenére, hogy az adatok kihirdetésének felfüggesztésére szólított fel az egyik nagy politikai tömörülés. A húsz elnökjelölt egyike, a Liberális Párt politkusa jelezte, hogy szabálytalanságokról tudnak a választások lebonyolítását illetően, ezért jogi útra terelik az ügyet, ha a választási bizottság bejelenti az előzetes eredményeket.

A libériai labdarúgó sztár, George Weah gyűjtötte a legtöbb szavazatot az első összesítés szerint.

A Nemzeti Választási Bizottság elnöke, Jerome Korkoya csütörtökön türelemre intette a jelölteket és a pártokat, és kérte, hogy a végleges eredmények előtt ne vonjanak le korai következtetéseket.

A jelöltek közül George Weah labdarúgó a szavazatok egyharmados feldolgozottsága mellett 43 százalékkal vezet. A közösségi médiát elárasztották a futballistának címzett gratulációk.

Az utcán megkérdezettek közül egy férfi szerint Libéria békés marad, és bízik a választási bizottság korrekt, felelősségteljes munkájában. Bízik a jogorvoslat lehetőségében, ha kiderülne, hogy a választások lebonyolítása során szabálytalanság történt.

Az előzetes és részleges eredmények közzététele után rövidesen, október 25-én várható, hogy nyilvánosságra hozzák a végleges választási eredményeket Libériában.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Elnökválasztást tart Szlovákia, ötéves időszakra választanak államfőt

Titokban kérte Orbán Viktor segítségét egy moszkvai látogatáshoz a korábbi szlovák kormányfő

Az orosz elnökválasztás Navalnijról is szól