NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Megkezdődött a választás Ausztriában

Megkezdődött a választás Ausztriában
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A legnagyobb esélyes a külügyminiszter vezette osztrák Néppárt.

HIRDETÉS

Megkezdődött a parlamenti választás vasárnap reggel Ausztriában. A győzelemre az előzetes felmérések szerint a külügyminiszter Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppártnak van a legnagyobb esélye. A leköszönő kancellár, a szociáldemokrata Christian Kern kampányzáróján a jobboldali koalíciótól óvta a választókat.

„Nekem az tetszik benne, hogy nem osztja meg a társadalmat, és kiáll a szolidaritás mellett. A többi pártot csak a magasabb fizetés és a nagyvállalatok érdeklik, nem az átlagember” – mondta egy szavazó Christian Kern politikájáról.

A kampánytémák között a bevándorlás volt az egyik legfontosabb kérdés. Az előzetes felmérések szerint az ezen a téren is markáns politikát képviselő Szabadságpárt a 6,4 millió választó szavazatainak egynegyedére számíthat.

„Szerintem a határőrizet jó dolog. Úgy értem, én bevándorláspárti vagyok, de egy ponton megálljt kell mondanunk. Azt gondolom, hogy Kurz jól teszi, hogy szabályozni akarja, és nem akar több embert beengedni” – vélte egy egyetemi hallgató a néppárti vezetőről.

Az első eredmények várhatóan már nem sokkal a 17 órás urnazárást követően beérkeznek. Ausztriában azért tartanak előrehozott választásokat, mert a Néppárt és a Szociáldemokrata Párt nagykoalíciója válságba került.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Kis motiváció, nagy frusztráció Ausztriában

Szigorúbban ellenőrzi határait Ausztria

Nem sikerült az áttörés a szélsőjobboldali jelöltnek Ausztriában