NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A kormányfő lemondását követelik a megölt máltai újságíró fiai

A kormányfő lemondását követelik a megölt máltai újságíró fiai
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Lassan halad a nyomozás.

HIRDETÉS

Távirányítású bombával robbantották föl annak a máltai oknyomozó újságírónak az autóját, aki hétfőn meghalt a merényletben a sziget északi részén.

Daphne Caruana Galizia, aki a korrupció elleni harcával és a Panama-iratok feltárásával lett ismert, arról írt, hogy a kormányfő és több miniszter is titkos számlákat kezelt adóparadicsomokban.

A nyomozók vizsgálják az újságírónő meggyilkolásához hasonló ügyeket. Caruana Galiziáén kívül öt másik autót robbantottak fel ismeretlenek Máltán az elmúlt két évben.

- Úgy éreztük, hogy szükségünk van az FBI és a holland kollégák segítségére, mert a helyszínen rájöttünk, hogy nehézségeink lehetnek egyes bizonyítékok összegyűjtésében. Főként emiatt kértük a közreműködésüket. Ugyanakkor megerősítem, hogy a nyomozást egyedül a máltai rendőrség vezeti – mondta Lawrence Cutajar rendőrbiztos.

Daphne Caruana Galizia fiai Joseph Muscat máltai miniszterelnök lemondását követelték, amiért nem tudta gararantálni az alapvető szabadságjogokat.

A máltai fővárosban, La Valettában újságírók emlékeztek meggyilkolt kollégájukra. A parlament elé vonultak, hogy kinyilvánítsák: nem hagyják magukat megfélelemlíteni.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

„Japán egyik legkeresettebb szökevénye vagyok” – mondta egy haldokló a rendőröknek

Gyerekbandákra csaptak le Olaszországban

Börtönt kockáztat az, aki a környezetét szennyezi