NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Jemen: megölték a volt elnököt

Jemen: megölték a volt elnököt
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Felbomlott szövetsége a lázadókkal, megölték Ali Abdullah Szálehet.

HIRDETÉS

Állítólag Ali Abdullah Száleh, a korábbi jemeni elnök holttestét mutatja az a megrázó felvétel, amit a húszi lázadók tettek közzé..

A hírek szerint hétfőn ölték meg. Nem sokkal azután, hogy felbomlott törékeny szövetsége az Irán által támogatott felkelő húszikkal. Ali Abdullah Száleh követői összecsapásokba keveredtek a lázadókkal, majd a volt államfő kinyilvánította tárgyalási szándékát a nemzetközileg elismert jemeni kormány oldalán harcoló, Szaúd-Arábia vezette koalícióval.

- Most már nyugodtabbak az utcák – mondta a húszik egyik szimpatizánsa. – Az emberek nyugodtabbak és jó hír, hogy meghalt a milíciák vezetője, aki csak káoszt és zavart akart kelteni, és eladni bennünket a szaúdi agresszoroknak, és persze Ali Abdullah Száleh volt a szaúdi koalíció utolsó esélye, amit megjátszhatott.

Korábbi szövetségese halála után néhány órával Abed Rabbo Manszúr Hádi, az önkéntes száműzetésbe Rijádba vonult elnök egységre szólította fel a jemenieket a síita húszi lázadók ellen, akiket iráni milícistáknak nevezett. Azt mondta: a jemenieknek fel kell kelniük ellenük.

A szaúdiak vezette koalíció pártján harcoló milíciák eközben újabb csatára készültek a felkelő húszik ellen Taiz városánál, mialatt Jemen egyre mélyebbre süllyed a polgárháborúban.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

A Hessen fregatt lecsapott a jemeni lázadókra - az Unió első katonai akciója a Vörös-tengeren

Időzített bomba a rozsdásodó Safer, megpróbálják kinyerni belőle az olajat

Nem biztos, hogy húszik voltak az Arab-tengeri kalózok, de Jemen felé menekültek