NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Politikai okot sejt a duma a NOB döntése mögött

Politikai okot sejt a duma a NOB döntése mögött
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Még nem döntöttek Moszkvában, bojkottálják-e a téli játékokat.

HIRDETÉS

Az orosz parlament alsóházában a képviselők úgy vélik, politikai döntést hozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azzal, hogy kizárta az orosz csapatot a téli olimpiáról.

A NOB úgy határozott a doppingbotrányok miatt, hogy a játékokon csak az olimpiai zászló alatt indulhatnak az orosz sportolók, az Orosz Olimpiai Bizottságot azonnali hatállyal felfüggesztették.

- Márciusban elnökválasztás lesz, az olimpiát pedig februárban rendezik. Világos, hogy a döntést úgy hozták, hogy befolyásolja az orosz társadalmat. Különböző véleményeket hallunk, egyesek azt mondják, bojkottálnunk kellene a játékokat, mások a hatóságainkat hibáztatják. A fő cél az volt, hogy kormányunkat lejárassák. Sajnos a politika behatolt az olimpiai mozgalomba – mondta Mihail Degtyarev, a duma sportbizottságának elnöke.

Jövő kedden az oroszországi Olimpiai Gyűlés dönt arról, hogy a sportolóik semleges indulóként részt vesznek-e a phjongcshangi játékokon.

- Oroszországnak óriási sporthagyományai vannak, nagyon nagy sportnemzet vagyunk. Természetesen ha volt néhány sportoló, akiket rajtakaptak, hogy doppingszereket használtak, Oroszországnak másokat kell indítania, de saját zászlaja alatt – magyarázta Valerij Gazzajev, egykori szovjet válogatott labdarúgó, a duma sportbizottságának alelnöke.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Kísérleti nemzetközi ritmikus gimnasztika verseny Moszkvában

Nemzetek Ligája: döntetlen Moszkvában

Hódeszkás triplaszaltó