NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Putyin: nem lesz orosz bojkott

Putyin: nem lesz orosz bojkott
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Egyénileg részt vehetnek az orosz sportolók a téli olimpián.

HIRDETÉS

Az orosz elnök politikai döntésnek tartja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kizárta az orosz csapatot a téli olimpiáról. Vlagyimir Putyin ugyanakkor bejelentette, hogy nem bojkottálják a dél-koreai olimpiát.

- Mindez úgy fest, mint egy teljesen összehangolt és politikailag motivált döntés. Efelől nincs kétség. Ennek ellenére nem hirdetünk bojkottot, nem fogjuk megakadályozni, hogy azok a sportolóink, akik szeretnének indulni, részt vegyenek a játékokon – mondta Putyin, hozzátéve: soha nem utasította tisztviselőit, hogy a 2014-es szocsi téli olimpia alatt “szállítsák a győzelmeket” Oroszországnak.

Márpedig a NOB kedden épp a rendszerszintű doppingolás miatt döntött az orosz csapat kizárásáról.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a döntés összefüggésben áll azzal, hogy az Oroszország elszigetelését célzó törekvések nem jártak sikerrel.

- Az ellenünk indított kereszteshadjárat kudarcot vallott. Ez a szándék azonban még megvan, és léteznek eszközök is. Miért ne alkalmaznák különböző területeken – mondta Marija Zaharova.

A NOB döntése szerint az orosz versenyzők, akik nem sértették meg a szabályokat, részt vehetnek a játékokon jövő februárban, de csak az ötkarikás zászló alatt.

- Fontos, hogy a NOB véget akar vetni ennek a doppingtörténetnek, és elismeri, hogy sokat tettünk azért, hogy rendbe tegyük a doppingellenőrző rendszerünket. Természetesen ha nincs himnusz vagy zászló, az órási hátrány – magyarázta
Alekszandr Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

A Crocus-dráma óta keményen rászállt az orosz rendőrség a tádzsik állampolgárokra

Az FSZB feje szerint az USA, Ukrajna és Nagy-Britannia áll a moszkvai terrortámadás mögött

Befejezték a romok eltakarítását a pénteki moszkvai terrortámadás után