NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Összecsapások Trump bejelentése után

Összecsapások Trump bejelentése után
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Sebesültjei is vannak a ciszjordániai összecsapásoknak.

HIRDETÉS

Összecsapások törtek ki a palesztin tüntetők és az izraeli hadsereg katonái között Ciszjordániában több helyen csütörtökön. A palesztinok tömegesen tiltakoznak Donald Trump szerdai bejelentése ellen. Az amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, ennek szimbolikus és gyakorlatias aktusa, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége Tel-Avivból Jeruzsálembe költözik.

Betlehem és Ramallah városokban sebesültjei is vannak az összecsapásoknak, amik a feldühödött tüntetők és az izraeli katonák között törtek ki, tudósított az NBC.

Az izraeli miniszterelnök üdvözölte és történelminek nevezte az amerikai elnök döntését, a palesztin vezető viszont figyelmeztetett: a kétállamos megoldáson alapuló békét lehetetlenítette el az Egyesült Államok ezzel a lépéssel.

Az NBC riportere Ramallah külvárosában azt tapasztalta, hogy órákon át nem csitult az utcai tiltakozás. A helyszínen érzékelhető hangulat alátámasztja a híreket, miszerint palesztin felkelés várható, egy új intifádáról sem túlzás beszélni sokak szerint. A csalódott palesztinok szerint a hosszú évek óta tartó békefolyamat foszlott semmivé most. A tiltakozók úgy vélik, hogy az Egyesült Államok a szerdai lépéssel megmutatta, hogy nem tekinthető pártatlan közvetítőnek a felek között, jelentette az Izrael által megszállt Ciszjordániából az NBC riportere, Richard Engl.

A cikk megosztásaKommentek