NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Harmadszorra sikerült elfogni az ukrán rendőröknek Szaakasvilit

Harmadszorra sikerült elfogni az ukrán rendőröknek Szaakasvilit
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Kedden és szerdán is elmenekült előlük a volt grúz elnök.

HIRDETÉS

Újra elfogta az ukrán rendőrség Mikheil Szaakasvili volt grúz elnököt, akit bűnszervezet támogatásának gyanújával köröztek. Porosenko ukrán elnök politikai ellenféllé vált egykori szövetségesét sikertelenül próbálták letartóztatni kedden, amikor a háztetőn menekülés közben elfogták ugyan, de a hívei kiszabadították a rendőrautóból. Szerdán a rendőrség megrohanta a volt grúz elnök Porosenko ellen tüntető szimpatizánsai táborát, de a dulakodás során Szaakasvili ismét elmenekült.

Porosenko ukrán elnök pénteken azt mondta, hogy a vádak legitimek, és ha Szaakasvili menekül a hatóságok elől, azzal saját hitelességét ássa alá. A volt grúz elnököt Porosenko hívta Ukrajnába, és Odessza tartomány kormányzójává tette. Kapcsolatuk megromlott, és Szaakasvili politikai hadjáratot hirdetett a szerinte korrupt elnök ellen. Az általa alapított politikai mozgalom támogatottságát mindössze 1,7%-ra teszik a közvéleménykutatások.

Szaakasvili hívei a fogda előtt tüntettek szombatra virradó éjjel. Legfontosabb szövetségese és honfitársa, az ügyészi posztról márciusban elmozdított Davit Sakvarelidze azt mondta, Porosenko minden határt átlépett, és bebizonyította, hogy igazi diktátor, aki a rendőrséget küldi politikai ellenfelei ellen.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Kijevet öt napon belül harmadszor bombázták

Ukrajnában 31 orosz drónt lőttek le a szombatra virradó éjjel

Sok ukrán menekült újrakezdi az életét az ország nyugati felén, és nem akar már visszatérni keletre