NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

WTO: kétséges a konszenzus

WTO: kétséges a konszenzus
Szerzői jogok REUTERS/Marcos Brindicci
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A világszervezetnek lenne miben megállapodnia, de egyelőre az Egyesült Államok nem hajlandó együttműködni.

HIRDETÉS

Kétséges, hogy eredményesen zárul-e a Kereskedelmi Világszervezet miniszteri csúcstalálkozója Buenos Aires-ben. Bár az ülésen egyebek mellett a halászat és a mezőgazdasági ágazat terén a többség konszenzusra törekszik, az Egyesült Államok egyelőre semmilyen megállapodásra nem hajlandó, és belülről bomlasztja a WTO-t.

  • Egy átfogó globális változás idejét éljük, és mindannyiunk felelőssége, hogy szembenézzünk a 21. század kihívásaival, amelyeket egy befogadóbb jövőhöz kell igazítanunk - mondta nyitóbeszédében az argentin elnök.

Bár a találkozó annyira szigorú biztonsági intézkedések között történik, hogy a demonstrációkat is korlátozzák, így is több száz fős tömeg gyűlt össze Buenos Aires utcáin.

  • A konferencia résztvevői a nemzetközi kapitalizmus képviselői, akiknek meg akarjuk mutatni a jelenlegi argentin kormány által nehéz helyzetbe került, elszegényedett társadalmi rétegeket - mondta az egyik tüntető.

  • A vagyon egyenlőbb elosztását szeretnénk elérni, amelyben az embereket is figyelembe veszik, nem csak a nagyvállalatokat - mondta egy másik demonstráló.

A Kereskedelmi Világszervezet üléseit szinte mindig antiglobalista tüntetések kísérik. Ez a 11. miniszteri csúcstalálkozója a 164 tagállamból álló szervezetnek, és az első, amelyet Dél-Amerikában tartanak. 

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Folytatódó gazdatüntetések: felfordulás Madrid központjában, traktorblokád a lengyel-német határnál

A Nyugat-Balkánon is szövetségeseket keres Zelenszkij

Madridba vonultak a tüntető spanyol gazdák