NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A németek jobban bíznak az oroszokban, mint az amerikaiakban

A németek jobban bíznak az oroszokban, mint az amerikaiakban
Írta: Noemi Mrav
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Az amerikaiakba vetett hit azóta gyengült meg igazán, mióta megválasztották Trumpot elnöknek. Ezzel szemben az oroszokban jobban bíznak, mint valaha.

HIRDETÉS

A német közszolgálati médium, az ARD egy új felmérésre hivatkozva azt állítja, hogy a németek jobban bíznak Oroszországban, mint az Amerikai Egyesült Államokban. 

Amerika "imázsa" azután esett sokat a németek szemében, miután tavaly novemberben megválasztották Donald Trumpot elnöknek, derül ki a felmérésből. Eközben egyre többen gondolják úgy, hogy Oroszország sokkal megbízhatóbb partner, mint az USA. 

A felmérésben, melyet az Infratest készített, 1004 ember véleményét kérdezték, és 28 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy Moszkva megbízható partner - míg ez az arány csak 25 százalék volt Washington esetében. 

Ez az első eset az elmúlt bő egy évtizedben, mikor Oroszország megelőzte az Egyesült Államokat a németek külföldi országokkal szembeni bizalomindexén. Júniusban egy ugyanilyen felmérésben még úgy találták, hogy mindkét ország 21-21 százalékon áll. 

Mindeközben Franciaország és Nagy-Britannia sokkal jobban teljesít a két nagyhatalomnál: a megkérdezettek több mint 90 százaléka szerint Párizs igazán megbízható külföldi partner, míg a britekről a németek hatvan százaléka gondolja ugyanezt. 

Forrás: DW

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Német alkancellár: Növelnünk kell a katonai kiadásokat, hogy meg tudjuk védeni Európát

Hét szénerőművét állítja le Németország

Német atombomba? Egyre több politikus játszik a gondolattal, de a nép irtózik tőle