NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

17-en haltak meg a floridai iskolai lövöldözésben

17-en haltak meg a floridai iskolai lövöldözésben
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A 2012-es 26 emberéletet követelő connecticuti mészárlás óta nem volt ilyen ámokfutás amerikai iskolában.

HIRDETÉS

Már legkevesebb tizenhét halottja és ugyanennyi sérültje van a floridai iskolai lövöldözésnek. A tömeggyilkosságot a gimnázium egyik volt diákja, Nikolas Cruz követte el, akit korábban magaviselete miatt kirúgtak az intézményből. 

A 19 éves férfi helyi idő szerint délután két óra körül nyitott tüzet a bejárat előtt tartózkodókra, ahol 3 emberrel végzett. Majd az épületben 12 diákot és tanárt lőtt agyon. Ketten a kórházban haltak bele sérüléseikbe. 

— A kiérkező rendőrök azonnal körbevették az iskolát és kimenekítették a bennrekedt tanulókat. Az elmenekült támadót lakásán sikerült elkapni. Most is őrizetben van. Már megkezdtük a webes felületeinek kielemzését. Eddig csak annyit mondhatok, hogy amit a közösségi médiában művelt az egészen rémisztő. Az viszont még mindig nem tisztázott, hogy miért tanácsolták el a Douglas középiskolából - tudatta a megyei seriff

Az amerikai elnök Twitter oldalán fejezte ki együttérzését. Ahogy fogalmazott: egyetlen tanárnak vagy diáknak sem szabadna úgy éreznie, hogy nincsen biztonságban egy amerikai iskolában. Pedig az Egyesült Államokban az elmúlt 5 évben 291 iskolai lövöldözés történt. 

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Diáktüntetések a szigorúbb fegyvertartási törvényekért

Problémás diák volt a floridai ámokfutó iskolatársai szerint

,,Mindenhol holttestek feküdtek"