NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Lavrov: "az USA célja a kurdok támogatása Szíriában"

Lavrov: "az USA célja a kurdok támogatása Szíriában"
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Az orosz diplomácia vezetője egy exkluzív interjúban beszélt erről.

HIRDETÉS

Az orosz külügyminiszter szerint az amerikai különleges erők nem másért állomásoznak Szíriában, mint hogy támogassák a kurdokat. Szergej Lavrov minderről egy az Euronews-nak adott exkluzív interjúban beszélt, azzal kapcsolatban, hogy néhány napja több orosz zsoldos is életét veszíthette egy amerikai légicsapás következtében az ázsiai országban.

"Az Egyesült Államok két, három éve folyamatosan jelen van Szíriában. Gyakorlatilag szinte a teljes időszak alatt, amióta a Washington vezette koalíció Szíriában tevékenykedik. Végig, illegálisan, Damaszkusz mindenféle invitálása, vagy az ENSZ Biztonsági Tanácsának megbízatása nélkül" - fogalmazott Szergej Lavrov.

Az orosz diplomácia vezetője szerint "az amerikaiak, amióta részt vesznek a szíriai harcokban, támogatták a kurdokat".

"Teljesen nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államoknak ez a stratégiája, hogy örökre letáborozzon Szíriában, ahogyan az szándékukban állt Irakban és Afganisztánban is, minden ígéretük ellenére. És így bizony tartósan Szíriában maradnak, ahogyan ezt most láthatjuk, hogy minden eddigi ígéretük ellenére egyre nagyobb területet szigetelnek el az országban. Befagyasztva a Szíriai Arab Köztársaság szuverenitását, egy kvázi helyi hatóságot kreálva. Minden lehetséges eszközzel azon vannak, hogy egy kurdok támogatta autonóm egységet hozzanak létre" - tette hozzá a politikus.

Az orosz külügyi tárca csütörtökön annyit közölt, hogy februárban eddig öt orosz állampolgár veszíthette életét Szíriában a koalíciós erőkkel való harcokban, de katona nem volt köztük.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Oroszország: nem helyezik szabadlábra a „terrorizmust igazoló” drámaírót és rendezőt

A Nyugatra mutogat Oroszország az ukrán gabonaegyezmény csődjével kapcsolatban

Nukleáris fenyegetés Moszkva szerint F-16 vadászgépek Ukrajnának való átadása, mondja Szergej Lavrov