NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Florida: temetés, tüntetés

Florida: temetés, tüntetés
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Megkezdődött a floridai iskolai lövöldözés áldozatainak búcsúztatása. Közben diákok a fegyveres erőszak ellen, és a fegyverviselés szabályainak szigorítása miatt demonstráltak.

HIRDETÉS

Megkezdődtek a floridai iskolai támadás utáni első búcsúszertartások.

Eltemették a lövöldözés egyik legfiatalabb, 14 éves áldozatát, akinek édesanyja zokogva követelt intézkedéseket a televízióban Donald Trump elnöktől. Végső búcsút vettek egy 18 éves végzőstől is.

A támadó, a 19 éves Nicolas Cruz ellen 17 rendbeli, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt emeltek vádat. Beismerte tettét.

Korábban arról írt az interneten, hogy profi iskolai lövöldöző lesz. Erre egy bejelentő fel is hívta az FBI figyelmét. A nyomozók most bevallották, hogy ugyan hosszan elbeszélgettek a bejelentővel, de nem fordítottak kellő figyelmet a fenyegetésre.

Nick Cruz szerdán, a tanítási idő végén érkezett korábbi iskolájához, ahonnan kicsapták, beindította a tűzriasztót és lövöldözni kezdett. A diákok kimenekültek, vagy a tantermekben kerestek menedéket. Az ámokfutó 17 embert őlt meg, mire elfogták.

Egy másik floridai iskola több tanulója pénteken nyilvánosan állt ki a fegyveres erőszak ellen és a fegyverviselés szigorításáért. "A te gyereked is lehetett volna", "minket védjetek meg, ne magatokat" - a többi között ezeket írták tábláikra.

A cikk megosztásaKommentek