NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Kuba: sok probléma, nagy változások

Kuba: sok probléma, nagy változások
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az új kubai elnök olyan országot örökölt, amely tele van gazdasági és társadalmi problémákkal - állítja egy szakértő.

HIRDETÉS

Véget ért a Castro-korszak Kubában. Az új elnök azonban egy olyan országot örökölt, amely tele van problémákkal - állítja egy szakértő, aki fiatalon maga is átélte a forradalmat a szigetországban.

- Alapvetően meghatározó időszak veszi kezdetét. Nemcsak azért, mert új, hanem mert egy olyan országról van szó, amely nehéz gazdasági helyzetben van, ugyanakkor társadalmi nehézségekkel is küzd - mondta Aurelio Alonso.

A fiatalok az utóbbi években már modernebb társadalomban élhetnek. Néhány nyilvános helyen már hozzáférhető az internet is. Az egyik új online alternatív portál fiatal alapítójával beszélgettünk:

- Néhány hónapja egy videóban Diaz Canel arról beszélt, hogy az új alternatív média Kubában egy olyan felforgató eszköz, amely kívülről jön. Ez nagyon elfogult vélemény, nem tényeken alapul, és megvetendő. Az mutatja, hogy nem értették meg azt, hogy a kubai társadalmon belül megvan az igény a változásra és az olyan információkra, amelyeket mi közvetítünk a saját csatornánkon keresztül - magyarázta José Jasaán.

Kubának sok változásra kell felkészülnie az elkövetkező években. Helyszíni tudósítónk szerint a kubaiak nem várnak nagy változásokat Miguel Díaz Canel elnökségének első idejében. Az elnök még legalább öt éveig Raul Castro politikiai örökségét viszi tovább. Castro a kommunista párt elnöke marad, és sok kubai szerint innen felügyeli majd az új államfő munkáját.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Josep Borrell: „Az Európai Unió számít Kubára”

Szabadságot és nagyobb jólétet követeltek: tüntetők tucatjaira csapott le a kubai rendőrség

"A hatalom csak a jog keretei között értelmezhető" - beiktatták Sulyok Tamás államfőt