NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Mont-Saint-Michel: vége a hajtóvadászatnak, nem fogtak el senkit

Mont-Saint-Michel: vége a hajtóvadászatnak, nem fogtak el senkit
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Egy férfit kerestek, aki megfenyegette a biztonságiakat vasárnap reggel egy ottani kávézó előtt. Azt ordította, hogy "Megölöm a zsarukat!". A kommandósok nem találták meg, de dél körül lefújták az akciót, délután újból megnyitják a normandiai szigetet.

HIRDETÉS

Hajtóvadászat volt Saint-Michel szigetén.

A francia rendőrség egy fiatal férfit keresett a normandiai szigeten, amely az egyik legforgalmasabb turistacélpont Franciaországban.

A férfi megfenyegette a biztonságiakat vasárnap reggel, azt ordította, hogy "Megölöm a zsarukat!". 

Ezt a France Info rádiócsatornára hivatkozva írta a francia média. Állítólag egy kávézó előtt hangzott el a fenyegetés, de azt nem tudni, hogy a férfinél, akit aztán a kolostor egyik bástyáján láttak, van-e fegyver.

Az AFP francia hírügynökség szerint másképp történt: egy idegenvezető szólt a rendőröknek, hogy látott egy gyanús alakot. A térfigyelő kamerák segítségével követték egy darabig, de aztán nyoma veszett.

50 rendőrt és egy helikoptert vezényeltek ki.

Az akció dél körül ért véget, a rendőrök nem találták meg a férfit, de lefújták a műveletet. A szigetet hamarosan megnyitják a látogatók előtt.

Mont-Saint-Michel egy kilométerre fekszik a La Manche-csatorna francia partvonalától. Az ár-apály rendkívül látványos ott: dagály idején a tenger beborítja a bevezető utat, de apálykor száraz lábbal át lehet kelni. A legendák szerint azért épült kolostor a szigeten a VIII. században, mert Avranches püspökének megjelent Szent Mihály arkangyal, és megparancsolta neki ezt. A francia forradalom idején börtönné alakították a bencés kolostort Saint-Michel szigetén.

A cikk megosztásaKommentek