NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Emmanuel Macron Washingtonba utazik

Emmanuel Macron Washingtonba utazik
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Ő az első elnök, aki meghívást kapott Donald Trumptól. Hétfőn érkezik, és szerdáig marad. Beszédet mond a kongresszusban is.

HIRDETÉS

Washingtonba várják a francia köztársasági elnököt majdnem egy évvel azután, hogy először találkozott Donald Trumppal - akkor Brüsszelben fogtak kezet.

Emmanuel Macron háromnapos látogatásra érkezik az Egyesült Államokba hétfőn. Ő az első államfő, akit a Trump-adminisztráció vendégül lát.

Donald Trump tavaly júliusban járt Párizsban.

A Fox Newsnak adott interjúban Emmanuel Macron nem egyszerűen ,de elég nyilvánvalóan fogalmazott, amikor kérdésre válaszolva azt mondta, nem az ő tiszte elmagyarázni az amerikaiaknak, hogy bizonyos ellentmondások vagy vizsgálatok miatt az elnökük kevésbé hiteles.

Arra, hogy szerinte Donald Trump kitölti-e mandátumát, a francia államfő azt felete, nem szokott ezen gondolkodni. A maga részéről azért tud vele dolgozni, mert mindketten elkötelezettek, mindent latba vetnek saját nemzetükért.

Hétfőn este együtt vacsoráznak, kedden pedig a Fehér Házban találkoznak, hogy egyeztessék álláspontjaikat. Várhatóan napirendre kerül az iráni atomprogramról szóló megállapodás, a szíriai helyzet és az új amerikai védővámok is. A párizsi klímaegyezmény dolgában Donald Trump már visszatáncolt, hajlandó tárgyalni róla ahelyett, hogy egyszerűen kiléptetné az Egyesült Államokat.

Látogatása zárónapján, szerdán Emmanuel Macron angolul mond majd beszédet a kongresszusban, ahol azt várják tőle, hogy a két ország baráti viszonya, sőt szövetsége mellett érveljen.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Tusk visszaszólt Trumpnak: a transzatlanti együttműködésnek nincs alternatívája

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Trump veje Belgrádban akar építkezni – Vučić Orbánnál is közelebb kerülhet a volt amerikai elnökhöz?