NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Hatásos a szétbombázott iskola Brüsszelben

Hatásos a szétbombázott iskola Brüsszelben
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A Szíria-konferencia záró napján arról egyeztetnek, miként lehetne újraindítani a béketárgyalásokat.

HIRDETÉS

Hatásosra sikerült egy szétbombázott szíriai iskola installációja Brüsszelben, az Európai Bizottság székháza előtt. Körülbelül 3 millió szíriai gyermek nem jár iskolába a hét éve húzódó háború miatt. A 2011 után születettek úgy nőnek fel, hogy csak a háborút ismerik.

A Save the Children nevű nemzetközi gyermekvédelmi szervezet egyik vezetője, a korábbi dán miniszterelnök, Helle Thorning-Schmidt arról mesél, hogy milyen megrendítő volt találkozni azzal a 14 éves fiúval, aki arról ábrándozik, hogy iskolába járhasson. Ahelyett, hogy tanulna, nap mint nap a földekre jár ki dolgozni egy menekülttáborból, ahol a családjával tengődik. A gyerekek iskoláztatása azért fontos, mert ők jelentik Szíria jövőjét, magyarázza az aktivista.

A nemzetközi közösséget gyakorlatilag megbénítja az ellentét, hogy Aszad elnökkel vagy nélküle kell-e történnie a tartós rendezést hozó politikai átmenetnek.

Az EU humanitárius segítségnyújtásért felelős biztosa, Hrisztosz Sztilianidesz szerint a Szíria-konferencia jó alkalom arra, hogy a nemzetközi közösség átgondolja, rövid és hosszú távon milyen válaszok adhatók a szíriai válságra. A szíriai emberek szenvedésének csak a politikai megoldás vethet véget, tette hozzá a biztos.

A konferencia záró napján, szerdán a 85 ország és szervezet arról egyeztet, miként lehetne újraindítani a patthelyzetre jutott béketárgyalásokat.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Exkluzív Euronews-felmérés: az európaiak továbbra is támogatnák Ukrajnát

Európa sorsa összefonódik Ukrajna sorsával - mondta Kijevben az uniós liberálisok vezetője

Az uniós országok keményvonalas megállapodást kötöttek az ukrán gabonáról, ami felveti a vámok lehetőségét