NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

USA: senki nem támogatja a családok szétszakítását

USA: senki nem támogatja a családok szétszakítását
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Az új törvénybe Trump is belevenné, hogy ne szakítsák szét a családokat. Meg azt is, hogy legyen pénz falra.

HIRDETÉS

A republikánus párt által kezdeményezett új bevándorlási törvényjavaslatba bekerülhet, hogy ne szakítsák szét az illegális határátlépésen kapott családokat, erről egyeztetett Donald Trump elnök képviselőház republikánus képviselőcsoportjával kedden. Május óta úgynevezett zéró tolerancia van érvényben a mexikói határon, ami az illegálisan belépő családok szétszakításával jár.

"Én és a republikánus konferencia valamennyi tagja támogatjuk azt a tervet, hogy a családok együtt maradhassanak, amíg a státuszukat meghatározzák. Ebédnél rendkívül konstruktív nmegbeszélést folytattunk arról, hogyan lehet a problémát megoldani, amire az elnök is hangsúlyosan felkért minket. A Szenátusban ehhez kétpárti együttműködésre lesz szükség - mondta a republikánusok szenátusi vezetője, Mitch McConnell.

Május óta az illegális határátlépésen kapott családokból a felnőtteket őrizetbe veszik, míg a gyerekeket úgynevezett menhelyeken helyezik el. Több mint kétezer gyereket választottak el a családjától, a gyakorlat ellen még a Frst Lady Melania Trump is szót emelt.

Közvéleménykutatások szerint az amerikaiak 57%-a elutasítja az szigorítást, és csak 28%-a támogatja azt. Donald Trump egy széles körű bevándorlási törvényben a családok helyzetét is megoldaná, ehhez kéri a demokraták támogatását, a törvénybe azonban több eddig elutasított kezdeményezést is beletenne, mint a határon építendő fal finanszírozása.

Donald Trump amerikai elnök egy új bevándorlási törvényről egyeztetett republikánus törvényhozókkal kedden, miközben befolyásos gazdasági vezetők és kormányzók sorra emelték fel a szavukat azért, hogy a határon fejezzék be az illegális bevándorló családok szétszakítását.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Videó: így dőlt össze a világ harmadik leghosszabb gerendahídja Baltimore-ban

Csökkentették a Donald Trump büntetéséhez kapcsolódó biztosíték összegét

Távozik a Boeing vezérigazgatója - a sorozatos baleseteket és hibákat sürgősen orvosolni kell