NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

A vb miatt teljesen kifogyhatnak a sörből az oroszok

A vb miatt teljesen kifogyhatnak a sörből az oroszok
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

Arra a vendéglátósok sem számítottak, hogy a szurkolók szinte csak sört fognak inni.

HIRDETÉS

Hiába a sok milliárdos beruházások, a szupermodern stadionok és a több éves készülődés, Oroszországban valamiből úgy tűnik mégis hiány van: sörből. A moszkvai vendéglátósok arra panaszkodnak, hogy nem tudtak felkészülni ekkora fogyasztásnövekedésre és a sörcsapok egymás után száradnak ki. A megnövekedett igény miatt pedig az utánpótlásra akár napokig is várni kell, a gyártók ugyanis nem győzik szállítani az újabb és újabb hordókat. Vannak olyan kocsmák, ahol már csak üveges sört lehet kapni és a tulajdonosok folyamatosan járnak a boltba utántöltésért. 

- Egyszerűen nem számítottunk arra, hogy csak sört fognak inni - panaszkodott egy pincér. 

 Oroszországban egy évtized alatt harmadával csökkent a sörfogyasztás, miután a moszkvai kormány növelte az alkoholra kivetett adó mértékét és elkezdte szigorúbban szabályozni a sörgyártást. A piaci változások miatt több vállalatnak be is kellett zárnia, így a kapacitás jelentősen csökkent. Mivel a világ legnagyobb sörgyártói közül csak néhányan vannak jelen az orosz piacon, a hiányt külföldről sem tudják gyorsan orvosolni. 

- Mi oroszok nagyon sokat iszunk és örömmel látom, hogy az ideérkező külföldiek is átveszik ezt a szokásunkat - mondta egy orosz szurkoló. 

Természetesen a hiánygazdasághoz szokott, találékony oroszok ezzel a krízissel is megbirkóznak. Moszkva utcáin szinte mindenütt kisbuszokból árulják a drukkoláshoz elengedhetetlen nedűt. Így egyelőre még senkit sem kellett kiszáradással kórházba szállítani.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

72 év után újra lehet majd alkoholt venni Szaúd-Arábiában

Száraz november: az addiktológiai konzultáns szerint egy súlyos alkoholista inkább ki se próbálja

Nem adnak alkoholt az antarktiszi bárokban az amerikai dolgozóknak, túl sok volt az erőszak