NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Börtönbe mehet a román pártelnök

Börtönbe mehet a román pártelnök
Szerzői jogok Inquam Photos/Octav Ganea
Írta: Attila Magyar
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Liviu Dragneát három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, de még fellebbezhet.

HIRDETÉS

Három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság Liviu Dragneát, a kormány fő erejét adó szociáldemokrata párt vezetőjét, a képviselőház elnökét. 

A politikust hivatali visszaélésre való felbujtással és okirathamisítással vádolták. Az utasítására 2006 és 2013 között közpénzből fizettek két olyan alkalmazottat, akik nem a gyermekvédelmi hatóságnál, hanem a PSD megyei szervezeténél dolgoztak.

Bukarestben a kormányellenes tüntetésen több ezren követelték Viorica Dancila miniszterelnök lemondását, és üdvözölték a bírósági ítéletet, bár van aki szerint enyhe döntés született.

— Nem megfelelő ez az ítélet, mert Dragnea ördögi dolgokat tett az országgal. Három életfogytiglani lenne elég - mondta egy bukaresti nő.

— Azért vagyok itt, hogy támogassam a barátaimat, a családomat, és azokat, akik hisznek az igazságban. A kormánynak az embereket kell képviselnie - nyilatkozta egy másik tüntető.

Az ítélet nem jogerős. Dragnea fellebbezhet ellene. Pártja kiállt mellette, Victor Ponta és Dacian Ciolos volt miniszterelnökök, valamint Traian Basescu egykori államfő viszont lemondásra szólították fel.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Romániában épül meg a NATO legnagyobb katonai bázisa - erős súlypont a Fekete-tenger térségében

Őrizetbe vették Andrew Tate-et és testvérét Romániában

A magyarellenes román párt nem csatlakozik az ECR-hez, ha a Fidesz igen