NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Egyre érzékenyebbek a cégek a brexitre

Egyre érzékenyebbek a cégek a brexitre
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A brit kormány szerint elegendő, ha egyértelmű, biztos környezetet teremtenek.

HIRDETÉS

A BMW autógyártó és az Airbus repülőgépgyártó multinacionális cégek bejelentése, miszerint a brexit miatt elhagyják az Egyesült Királyságot, még hevesebbé tette a brexitről szóló vitát Nagy-Britanniában. Egyre erősebben hallatják a hangjukat azok, akik szerint még mindig nem késő visszakozni a brexittől, a kilépéspártiak szerint elég tiszta helyzetet teremteni.

Így nyilatkozott a BBC-nek Andrew Marr műsorában az egészségügyi miniszter is. Jeremy Hunt megérti, hogy az üzleti szférát érzékenyen érintik a még mindig zajló brexit-tárgyalások, London és Brüsszel egyezkedése ráadásul egy kritikus szakaszban van. A politikus 14 éven át üzletember volt, így tudja, hogy az egyértelmű és biztos környezetet igénylik a befektetők.

A multinacionális vállalatok kivonulása Nagy-Britanniából több, mint presztízsveszteség. Az Airbus, illetve a Minit és a Rolls Royce-ot is gyártó BMW ezreknek adnak munkát az Egyesült Királyságban. A cégóriások a közös piacban való maradás és a vámunió jövője körüli bizonytalanságokat kifogásolják.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Küszködik a német gazdaság

Az éghajlatváltozás felpörgetheti az inflációt

Bányákat kell nyitni Európában ahhoz, hogy a kontinens ne függjön Kínától a ritkaföldfémek terén