NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Tovább nőtt a genovai hídomlás halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a genovai hídomlás halálos áldozatainak száma
Szerzői jogok REUTERS/Massimo Pinca
Írta: Andrea Hajagos és MTI, Reuters
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button

A legfrissebb hírek már 42 halálos áldozatról szólnak, több eltűntet pedig még mindig keresnek.

HIRDETÉS

Negyvenkettőre nőtt a genovai hídomlás áldozatainak száma, és többen eltűntek - közölte újságírókkal a Dél-Olaszországban tartózkodó Matteo Salvini olasz belügyminiszter szerdán.

A híradások szerint továbbra is mintegy tíz eltűntet tartanak nyilván a hatóságok, a kórházban ápolt 15 sérült közül pedig kilencnek súlyos az állapota.

A La Repubblica című olasz lap értesülése szerint a halottak között van három - 8, 12 és 13 éves - gyerek.

Kedd délben leszakadt Genovában egy autópályahíd középső, 80 méter hosszú szakasza, a hatóságok szerint 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe

A tragédia az A10-es autópálya Morandi nevű hídjával történt, amely a francia határ közelében van, és üdülőhelyekhez is vezet. Több szemtanú elmondása szerint az omlás előtt villám csapott a hídba, de ezt hivatalos forrás nem erősítette meg.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek a híradásokba szerdára virradóra. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont. A híd fenntartója, az Autostrade (ASPI) szerint viszont a tragédia teljesen váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát.

A politikusok a tragédia felelőseinek megbüntetését követelik. Edoardo Rixi, az infrastruktúráért felelős miniszterhelyettes az ANSA olasz hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: szerinte az egész hidat el kell majd bontani, ami súlyos közlekedési problémát fog okozni.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

98 éves korában elhunyt Giorgio Napolitano volt olasz elnök

Autóra zuhant egy légi bemutatóra készülő harci repülőgép, egy kislány életét vesztette

Halálra gázolt 5 vasúti karbantartót egy tehervonat Torinónál