NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Több ezren emlékeztek meg a barcelonai gázolásos merénylet első évfordulójáról

Több ezren emlékeztek meg a barcelonai gázolásos merénylet első évfordulójáról
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Bár az élet már visszatéret a rendes kerékvágásba, az emberek még mindig tartanak egy újabb támadástól.

HIRDETÉS

Spanyolország-szerte megemlékeztek az egy évvel ezelőtti barcelonai terrortámadás áldozatairól. A legtöbben a katalán főváros híres főutcáján a Las Ramblason gyűltek össze, éppen ott, ahol a 22 éves Junesz Abujakub a járókelők közé hajtott és 14 emberrel végzett. A merényletben legkevesebb 130-an sérültek meg. 

Pénteken több ezren érkeztek virágokkal és gyertyákkal, hogy bebizonyítsák: nem felejtették el a tragédiát, de mégsem félnek a szélsőségesektől. A pénteki megemlékezésen a miniszterelnök Pedro Sanchez mellett VI. Fülöp spanyol király is részt vett. A helyszínen hatalmas volt a rendőri készültség. A hatóságok ugyanis nem csak egy újabb terrortámadástól tartottak, hanem attól is, hogy katalán szeparatisták támadnak az uralkodóra, úgy mint tavaly.

A marokkói születésű Abujakub nagyszabású merényletsorozatra készült társaival. Az egyik robbanószerkezet azonban idő előtt felrobbant tengerparti búvóhelyükön, ezzel leleplezve a bandát. A tagok hirtelen cselekedtek és a barcelonai után Cambrilsban is elgázoltak hat civilt és egy rendőrt. A robbanó mellényt viselő Abujakubot csak 4 nappal később találták meg és lőtték le a rendőrök.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Molinó a király ellen

Összegyűlt az egymillió eurós óvadék, Dani Alves elhagyhatja a börtönt

1000 család otthonát bonthatják el, ha az eredeti tervek szerint fejezik be a Sagrada Famíliát