NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Genova: keresik az omlás okait

Genova: keresik az omlás okait
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A legújabb adatok szerint az olasz autópályahíd előbb elcsavarodott, csak utána zuhant le.

HIRDETÉS

Újabb felvételek kerültek elő a genovai hídomlásról: az alatta lévő városrész két biztonsági kamerája is rögzítette, ahogy leszakad az autópálya-felüljáró. Az augusztus 14-i tragédia 43 ember életét követelte, sokakat még most is kórházban ápolnak. Az eddigi adatok szerint az omlás azért következhetett be, mert elszakadt egy feszítőkábel, vagy elmozdult a szerkezet egyik betontalpa - erre jutott a közlekedési minisztérium vizsgálóbizottsága első, vasárnapi helyszíni szemléjén.

- Úgy véljük, több tényező együtthatása okozhatta a szerencsétlenséget - mondta Roberto Ferazza, Liguria tartomány közmunkaügyi tanácsosa, az eseti vizsgálóbizottság elnöke. - Az anyagok elöregedése, az átadáskorihoz képest négyszeresére nőtt forgalom, helyi légszennyezettség. A híd nem az alapjára zuhant, hanem előbb elcsavarodott, utána omlott le, ezt igazoló darabokat is találtunk.

Hozzátette ugyanakkor, hogy korábban semmi nem utalt a híd veszélyességére. Sajtóbeszámolók szerint azonban köztudott volt, hogy a híd recseg és mozog, az autósok minden egyes átkeléskor alig várták, hogy a végére érjenek.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Genovai tragédia: 20 személy és az ASPI is gyanúsított

Autóra zuhant egy légi bemutatóra készülő harci repülőgép, egy kislány életét vesztette

Már nem keresnek túlélőket a baltimore-i híd összeomlása után