NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Canberra is elismerheti fővárosnak Jeruzsálemet

Canberra is elismerheti fővárosnak Jeruzsálemet
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

Ausztrália is fontolgatja tel-avivi nagykövetsége Jeruzsálembe költöztetését. A lépés hátterében belpolitikai okok is állhatnak.

HIRDETÉS

Fontolgatja Ausztrália, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosaként. Erről a két hónapja hivatalba lépett kormányfő beszélt újságírók előtt, aki hozzátette: a nagykövetségük átköltöztetését is mérlegelik, noha döntés még nem született.

- Azt azonban határozottan leszögezem - jelentette ki Scott Morrison, - hogy a kormányzat változatlanul elkötelezett a kétállami közel-keleti megoldás mellett, Ausztráliának ez volt és ez is marad a politikája az izraeli-palesztin ügy rendezésében.

A felvetés csak pár nappal előzött meg egy ausztrál időközi képviselőválasztást. A sydney-i öbölben található választókörzetben a legnagyobb a zsidó szavazók aránya. A kormányzó Liberális Párt vezette jobbközép szövetség jelöltjének, David Sharma volt izraeli nagykövetnek mindenképpen meg kell nyernie a voksolást erős, független ellenfelével szemben ahhoz, hogy megőrizhesse egyetlen fős parlamenti többségét.

A cikk megosztásaKommentek

kapcsolódó cikkek

Izraeli légicsapás Dél-Libanonban és szárazföldi offenzíva előkészületei Rafahnál

Izrael-Hamász háború: Kairóban tárgyalnak egy gázai tűzszünetről

Óva intik Izraelt a Rafah elleni támadástól