NewsletterHírlevélEventsEsemények
Loader

Find Us

FlipboardLinkedin
Apple storeGoogle Play store
HIRDETÉS

Meleg pingvinek költenek tojást Sydney-ben

Meleg pingvinek költenek tojást Sydney-ben
Írta: Euronews
A cikk megosztásaKommentek
A cikk megosztásaClose Button
Másolja a cikk videójának embed-kódjátCopy to clipboardCopied

A két madár, Magic és Sphen először műtojást kaptak a gondozóktól, de miután látták, hogy a két szamárpingvin azonnal gondoskodni kezdett róla, adtak nekik egy valódi tojást.

HIRDETÉS

Meleg párként viselkedő pingvinekre bízta egy tojás kikeltetését a sydney-i Sea Life akvárium. A két madár, Magic és Sphen még a költési szezon beköszönte előtt vált párrá, majd elkezdtek kavicsokból fészket építeni maguknak.

Az akvárium munkatársai először egy műtojást adtak a párnak. Miután látták, hogy a két szamárpingvin azonnal gondoskodni kezdett róla, adtak nekik egy valódi tojást, egy ellenkező nemű pingvinpár második tojását.

A hím és a nőstény szamárpingvinek egyenlően veszik ki a részüket a "szülői" feladatokból, vagyis szinte mindegy, hogy ellenkező vagy azonos nemű pár neveli-e a fiókákat. Utóbbira más pingvinfajok esetében is volt már példa állatkertekben.

Az egyik esetet, amikor a New York-i Central Park Állatkert két hím pingvinje nevelt fel közösen egy fiókát, fel is dolgozza a 2005-ben megjelent And Tango Makes Three című gyerekkönyv, amelyet sokan örömmel üdvözöltek a hagyományostól eltérő családtípus ábrázolásáért.

A cikk megosztásaKommentek